Voor originele kinderfeestjes thuis
en superleuke traktaties

relaxed kinderfeestje
Het organiseren van een kinderfeestje kan best spannend zijn. Zal de middag wel goed verlopen? Heb ik aan alles gedacht? En hoe zorg ik ervoor dat de kinderen niet overprikkeld raken? Hele relevante vragen! Je leest hier 5 tips die bijdragen aan een relaxed kinderfeestje.

Las een rustmoment in

Met een rustmoment zorg je direct voor een relaxed kinderfeestje. Je moet je voorstellen dat een kinderfeestje voor kinderen spannend kan zijn. In de aanloop er naar toe zal je dit misschien al wel merken. Sommige kinderen zijn zenuwachtig en hebben hoge verwachtingen van het feestje. Dit kost veel energie. Zeker voor kinderen die snel overprikkeld raken, kan een feestje overweldigend zijn. Voor alle kinderen is het fijn als er gedurende het kinderfeestje een moment komt waarop ze even niets hoeven. Ze worden als het ware op pauze gezet. Denk hierbij aan het kijken van een filmpje, een knutselactiviteit met rustige muziek op de achtergrond of een lekker tussendoortje waarbij ze even kunnen zitten zonder dat er veel van ze verwacht wordt. Dit is dan niet alleen een rustmoment voor de kinderen, maar ook voor jou als ouder.

Schakel hulp in

Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf te doen. Maak gebruik van een creatieve buurvrouw of een familielid die het geweldig vindt om met kinderen om te gaan. Bespreek vooraf wat je van hem of haar verwacht. Wanneer je alles zelf wil doen, zal je merken dat je ogen en oren tekort komt. Met fijne hulp kun je elkaar afwisselen of juist aanvullen!

Lees ook: Eenvoudig een kinderfeestje thuis plannen (met GRATIS Party Planner)

Zorg voor een goede voorbereiding en een realistische tijdsplanning

Een goede voorbereiding en planning zorgen voor rust! Je weet waar je aan toe bent, hebt alle boodschappen en benodigdheden in huis en een helder overzicht van de activiteiten. Bedenk trouwens ook dat een realistische tijdsplanning ruimte heeft voor wat speling. Misschien is de geplande activiteit van een half uur wel zo leuk dat de kinderen zelfs een uur zoet zijn. Of wellicht gaat alles veel sneller dan gepland… Houd in dat geval iets leuks achter de hand.

Kies voor kant-en-klaar

Merk je dat je zelf geen tijd hebt om alles te bedenken en voor te bereiden? Of mis je de creativiteit? Houd het simpel en bedenk wat jij waard vindt om tijd in te steken. Kies er bijvoorbeeld voor om een taart te bestellen of kies voor kant-en-klare uitnodigingen. Kinderfeestje voor Jou heeft leuke draaiboeken, feestpakketten en spellen die zodanig zijn samengesteld dat het voor elke ouder makkelijk én leuk wordt om een kinderfeestje thuis te organiseren. Bij elk draaiboek horen bijvoorbeeld handige printables, zodat al het voorbereidend werk al voor je is gedaan én je heel eenvoudig een superleuk en relaxed kinderfeestje kunt neerzetten! Neem eens een kijkje!

Ideeën voor leuke thema’s: Detective Feestje, Science Feestje, Safari feestje of wat dacht je van een Pyjama Party?

Geniet!

Misschien wel de allerbelangrijkste tip… geniet van de kinderen! Sta even stil bij de dingen die ze doen, luister naar de gesprekken die ze voeren en kijk naar de blije gezichten! Voor kinderen zijn kinderfeestjes één van de leukste momenten van het jaar. Waarom zou jij als ouder daar niet van mogen meegenieten? Vind je het lastig om van het moment te genieten? Maak dan gedurende het feestje leuke foto’s en bekijk ze later terug. Succes gegarandeerd!

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest