kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Waardebonnen om cadeau te doen

Deze waardebonnen zijn ideaal om een persoonlijk en origineel cadeautje te geven. Bijkomend voordeel… het is ook nog eens heel budgetvriendelijk! Voor kinderen is dit een superleuk cadeautje om te geven aan hun vader of moeder bijvoorbeeld, maar ook voor een klasgenootje.

Hieronder lees je precies wat je met de waardebonnen kunt doen, voor welke gelegenheden je ze kunt gebruiken en hoe je er zelf een leuk DIY-projectje van kunt maken. Heel veel plezier!

Waardebonnen als persoonlijk cadeautje

Soms kan het best lastig zijn om een passend cadeautje te vinden wat ook nog eens origineel en persoonlijk is. Je kunt het jezelf makkelijk maken door een leuke waardebon te maken (of hier gratis te printen!) en de ontvanger blij te maken met iets dat nog in het verschiet ligt. Ik maakte verschillende waardebonnen die je gelijk kunt gebruiken en heel toegankelijk zijn. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van een waardebon om samen een ijsje te halen? Of samen te picknicken? Een ‘tegoed’ voor een eigengemaakt kunstwerk kan ook ontzettend leuk zijn en een waardebon die je helemaal zelf nog kunt invullen, is misschien wel erg handig. Het enige wat de ontvanger namelijk weet, is dat het een verrassing is en jij kunt daar zelf invulling aan geven. Zo zorg je voor een heel persoonlijk cadeautje dat ook nog eens budgetvriendelijk is. 

Kinderverjaardag

Voor een kinderverjaardag kun je natuurlijk ook heel goed waardebonnen gebruiken. Zeker als je het geheel leuk inpakt, is het een superleuk cadeautje om te geven én te krijgen. De bon om samen een ijsje te gaan halen, kun je mooi inpakken door er bijvoorbeeld een ijsbeker en ijslepeltje aan toe te voegen. Het leuke van dit soort niet-materialistische cadeautjes is dat kinderen samen nog iets leuks in het verschiet hebben en op het moment dat ze bijvoorbeeld bij de ijssalon zijn geweest, hebben ze er een mooie herinnering samen bij! Andere leuke voorbeelden van waardebonnen en dit leuk inpakken, vind je op mijn Pinterest borden.

Vaderdag

Voor Vaderdag is het sowieso leuk om aan de slag te gaan met een zelfgemaakt cadeau. De waardebonnen kunnen ook hier weer goed van pas komen! Ik denk dat elke vader het superleuk vind om samen met zijn zoon(s) en/of dochter(s) op pad te gaan en verwent te worden met een zelf samengestelde picknick. 

Vind je deze activiteit alleen een beetje weinig? Koppel er dan een bezoek aan de speeltuin aan vast of maak een mooie fietstocht met elkaar. Ook deze uitjes hoeven niet veel te kosten, maar het erop uitgaan en aandacht te hebben voor elkaar is al een mooi Vaderdag cadeau op zich. Bij de waardebonnen vind je dus ook een bon die ingezet kan worden voor een picknick. Daarbij is het ook leuk om vooraf met je kind(eren) de picknick samen te stellen en de benodigdheden te gaan halen bij de supermarkt. Dit vinden de kinderen vaak geweldig om te doen!

Moederdag

Net als bij Vaderdag kun je de waardebonnen ook goed gebruiken voor Moederdag. Moeders en oma’s kunnen de zelfgemaakte kunstwerken van hun (klein)kinderen vaak erg waarderen, dus ook aan zo’n waardebon is gedacht. Het geeft namelijk recht op een echt kunstwerk dat door het kind zelf is gemaakt. Daarbij kun je denken aan een schilderij, maar ik denk dat veel kinderen zelf ook iets kunnen bedenken wat zij ‘kunstwerkwaardig’ vinden. Een fotocollage, een abstract kunstwerk van kosteloos materiaal, een mooie tekening, een fleurige ketting of bijvoorbeeld een zelf in elkaar getimmerd vogelhuisje… Het kan allemaal!

Verrassing!

Tot slot heb ik aan de printable nog een waardebon toegevoegd waarbij je eigenlijk helemaal zelf de invulling ervan kunt bepalen. Op de waardebon staat dat het nog een verrassing is en de gever kan zelf bedenken wat dit waard kan zijn. Op die manier kun je zelf je meest creatieve en originele idee tot uitvoering brengen. Wil je iemand nou echt compleet verrassen?! Geef dan de printable in z’n geheel met de 4 verschillende waardebonnen. Zo heb je veel leuke en persoonlijke momenten met de ander in het verschiet!