kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Vriendenboekjes

5 mooie vriendenboekjes op een rij

Een vriendenboekje is een superleuk cadeau voor verschillende leeftijden en ook nog eens geschikt voor zowel jongens als meiden. Ik weet van vroeger nog wel dat het op de basisschool een heel ding was om zoveel mogelijk klasgenoten in je boekje te laten schrijven. Maar vooral ook hoe leuk het was om alle antwoorden op een later moment te lezen. Nu mijn zoon bijna naar de basisschool gaat, leek het me leuk om originele vriendenboekjes op een rijtje te zetten!

Mijn gezellige vriendenboek / Mijn stoere vriendenboek

Marieke ten Berge ontwierp 2 vrolijke vriendenboekjes voor kinderen. Een variant voor jongens en een variant voor meiden. Het boekje valt op doordat het er niet ‘standaard’ uitziet. Geen striphelden of actiefiguren, maar vrolijke illustraties die het geheel mooi aankleden. In deze vriendenboekjes vind je de gebruikelijke vragen terug die makkelijk in te vullen zijn. Ook is er een vak opengelaten om een wens achter te laten en kun je een foto opplakken van jezelf. Ook is er nog een kader waarin je een mooie tekening kunt maken. Qua inhoud misschien niet heel verrassend, maar qua vormgeving echt wel even iets anders.

Mijn vriendenboekje – Over een mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Dit leuke vriendenboekje is een echte aanrader voor kleuters! Het is natuurlijk gebaseerd op het welbekende prentenboek. Bij het maken van dit vriendenboekje is ook echt rekening gehouden met de doelgroep. Zo kunnen de kinderen zelf vragen beantwoorden door te omcirkelen en in te kleuren. Naast de originele vragen en leuke illustraties is er aan het einde van het vriendenboekje ook een verjaardagskalender opgenomen waar elk kind z’n naam op kan schrijven. Er is in het boekje ruimte voor 24 kinderen die de bladzijden in kunnen vullen. Dit kan een aandachtspuntje zijn als je kind in een grote klas zit. Verder is het een superleuk vriendenboekje!

SNOR Vriendenboek

Dit vriendenboekje van SNOR is stiekem mijn favoriet! Het is met recht een vriendenBOEK, want hij is een slag groter dan je gewend bent en daarmee ook iets prijziger. Alle prachtige illustraties komen van Julie Marabelle. Naast de standaard vragen vind je ook creatieve vragen: teken je lievelingseten, zo ziet mijn bed er uit, etc. Elke bladzijde ziet er anders uit, is superleuk om in te vullen en over het geheel is gewoon goed nagedacht. Dit vriendenboekje is geschikt voor jongens en meiden en zou ik zo aan mijn zoon geven.

Gek op boeken? Lees dan: 5x leuke kinderboeken

Mama Baas – Mijn beste vriendenboek

Ben je op zoek naar een vriendenboekje met veel schrijfruimte, eigen inbreng en creativiteit? Dan is ‘Mijn beste vriendenboek‘ van Ellen Thyssen misschien wel iets voor jou. Kinderen (en/of ouders) kunnen maar liefst 4 pagina’s invullen. De vragen en de illustraties zijn origineel en grappig. Ik denk dat kinderen veel plezier beleven tijdens het invullen. Ook in dit vriendenboekje zijn kleine tekenopdrachtjes opgenomen, kunnen kinderen antwoorden aankruisen of omcirkelen en is er ruimte voor foto’s. Ook deze vriendenboekjes zijn geschikt voor jongens en meiden.

Vriendenklets!

Dit vriendenboekje van Michal Janssen is geschikt voor kinderen die wat ouder zijn. Ik las zelfs dat volwassenen dit boekje ook gebruiken om iets persoonlijks te schrijven voor een vertrekkende collega. Wat dit boekje zo leuk maakt, is dat je niet alleen iets vertelt over jezelf, maar ook over de ander en zelfs over ‘ons’. En dan wordt het in één keer een stuk persoonlijker. Je hoeft geen lappen tekst in te vullen, maar kunt vrij snel door de vragen heen gaan. De vriendenboekjes zijn er in een rode variant (meiden) en in een blauwe variant (voor jongens).

Welk vriendenboekje hebben jullie thuis liggen of is favoriet bij jouw zoon of dochter?

Share this post