kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Voordelen van een kinderfeestje thuis

5 voordelen van een kinderfeestje thuis

Kinderfeestjes thuis blijven populair! Uit onderzoek dat uitgevoerd is door Actiepagina.nl blijkt dat nog steeds de meerderheid van de ouders hiervoor kiest. Zeker in de afgelopen 2 jaar vierden nog meer kinderen een thuisfeestje, omdat externe locaties niet altijd open waren vanwege Corona. Wat zijn nu precies de voordelen van een kinderfeestje thuis?

Eén van de belangrijkste voordelen van een kinderfeestje thuis: vrijheid en flexibiliteit

Als je thuis je verjaardag viert, ben je een stuk flexibeler dan op een externe locatie. Dit voordeel wordt door erg veel ouders genoemd. Je bepaalt zelf de invulling van de dag, je kiest zelf de tijden en je bent minder gebonden aan een bepaald aanbod. Stel dat je 3 verschillende activiteiten wilt doen ‘s middags, dan zou dat in principe goed kunnen. Andersom kun je ook weer heel makkelijk van je planning afstappen. Blijkt het knutselen bijvoorbeeld een groter succes te zijn dan gedacht? Of hebben de kinderen wat meer tijd nodig om het mooi af te maken? Dan plak je er wat extra tijd aan vast.

Thuis is vertrouwd

Voor sommige kinderen is een kinderfeestje best heel spannend. Eén van de voordelen van een kinderfeestje thuis is dat de kinderen vaak in de buurt wonen en bekend zijn in de omgeving en zich daar prettig bij voelen. Vaak voel je je in je eigen omgeving het meeste op je gemak. Het hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je het kinderfeestje alleen in je huis of tuin kunt houden. Trek er lekker op uit en ga naar het speeltuintje in de buurt, het park om de hoek of doe bijvoorbeeld een speurtocht door de wijk.

Lees ook: Wil je een speurtocht maken? Lees deze 5 tips!

Samen als groep

Eén van de leuke voordelen van een kinderfeestje thuis is dat je echt samen feest viert. Van begin tot eind ben je met elkaar als groep. Bij een externe feestlocatie kun je al snel merken dat elk kind z’n eigen plan trekt en dat je elkaar sporadisch tegenkomt. Bij veel themafeestjes doe je een speurtocht, speel je een spannend spel of zit je bij elkaar aan tafel om iets te knutselen. Mooie momenten die je met elkaar deelt. Als ouder maak je tijdens zo’n feestje ook meer onderdeel uit van de feestgroep. Je kunt lekker meedoen en samen met de kinderen genieten van het kinderfeestje.

Wil je op je uitgaven letten? Een kinderfeestje thuis kan kostenbesparend zijn!

Wist je dat er 110 euro aan een gemiddeld kinderfeestje wordt uitgegeven? Dit is natuurlijk helemaal prima, maar het kan goedkoper. Eén van de voordelen van een kinderfeestje thuis is dan ook dat je vooraf niet te maken hebt met een vaststaand tarief per feestje of per kind, maar dat je het zo duur kunt maken als je zelf wil. Een speurtocht uitzetten, is bijvoorbeeld een goed voorbeeld van een budgetvriendelijke activiteit. Is het lekker weer? Dan kun je een superleuk feestje organiseren met waterballonnen, een tuinslang, waterspelletjes en lekker vers fruit of ijs in je achtertuin. Aan de hand van mijn draaiboeken kun je een heel tof en verzorgd kinderfeestje thuis organiseren voor een hele scherpe prijs!

Tot slot: originaliteit en creativiteit

Voor mij is dit ook absoluut één van de belangrijkste voordelen van een kinderfeestje thuis. Ik vind het heerlijk om alle creatieve ideeën uit te werken die passen bij het feestthema. Vervolgens bedenk ik daar mooie decoratie, lekker eten en drinken, afwisselende activiteiten en leuke extra’s bij. Op die manier kun je ook makkelijk een origineel kinderfeestje neerzetten waar de kinderen leuke herinneringen aan hebben. Het hoeft vaak niet heel groots en meeslepend te zijn, maar een goede voorbereiding is wel belangrijk. Op mijn Pinterest vind je ook veel inspiratie waar je wellicht iets aan hebt.

Mis jij de tijd, inspiratie of creativiteit om een kinderfeestje thuis te organiseren, maar wil je wel profiteren van de voordelen van een kinderfeestje thuis? Dan help ik je daar natuurlijk graag mee! Je kunt kiezen uit verschillende feestthema’s voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van het populaire Science Feestje, Detective Feestje of Safari Feestje?

Share this post