kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

brandweerfeestje thuis

Vier een superleuk brandweerfeestje thuis!

Mijn zoontje is zo ontzettend gek van de brandweer dat ik denk dat zijn eerste feestje zo maar eens een brandweerfeestje thuis kan zijn! En in mijn omgeving zie ik dat er veel jonge kinderen (vaak jongens) helemaal weg zijn van dit leuke thema! In deze blogpost lees je hoe je zelf een superleuk brandweerfeestje thuis kunt organiseren.

Brandweerschool

In al mijn feestjes probeer ik een verhaal als leidraad te pakken, zodat de kinderen zich direct kunnen inleven en helemaal betrokken zijn. Voor je brandweerfeestje thuis kun je heel goed starten met een brief van de Brandweerschool. Jonge kinderen vinden dit ontzettend interessant en helemaal als ze horen dat ze mogen meedoen aan de brandweertraining van de Brandweerschool. Deze training verdeel je onder in een aantal brandweerspellen. Een brandweerman moet mens en dier zien te redden, goed kunnen blussen, maar ook belangrijke meldingen aannemen. Hier kun je veel leuke spellen omheen bedenken.

Knutselactiviteit

Een kinderfeestje met gevarieerde activiteiten werkt vaak heel goed. Voor elk kind zit er wel iets bij dat hem/haar aanspreekt. Ook knutselactiviteiten tussendoor doen het vaak erg goed. Kijk goed naar hoeveel kinderen op het feestje komen en wat hun leeftijd is. Stem vervolgens de knutselactiviteit hierop af. Voor een brandweerfeestje thuis kun je denken aan het maken van een brandweerbadge, een brandweerhelm of bijvoorbeeld ‘echte’ brandblussers.

Diploma’s, uitnodigingen en pasjes

Ik vind het zelf altijd erg leuk om in mijn draaiboeken alles helemaal af te stemmen op het feestthema. Je vindt dan ook in elk draaiboek diploma’s, uitnodigingen en ID-pasjes. Je kunt deze voor elk kind natuurlijk ook heel goed zelf maken. Ook heel leuk om mee naar huis te geven in een goodiebag.

Speurtocht

Een gouden tip is om een speurtocht tijdens je kinderfeestje te doen op het moment dat je merkt dat de kinderen hun energie kwijt moeten. Een brandweerfeestje thuis is meestal voor jonge kinderen. In dat geval kun je ook heel makkelijk een kleine speurtocht doen in de achtertuin of op een speelveldje bij je in de buurt. Geef de kinderen een zoekkaart en laat ze attributen (of zoekplaatjes) van de brandweer zoeken. Dit is dus meer letterlijk speuren, dan dat er een hele tocht afgelegd wordt.

Lees ook: 5 handige speurtocht tips

Decoraties

Als de kinderen binnenkomen is het erg leuk als ze direct het gevoel hebben dat ze naar een brandweerfeestje thuis gaan. Stem je decoratie hier ook op af. Denk bijvoorbeeld aan rood, oranje en gele ballonnen en slingers. Wil je liever zelf iets maken? Van gekleurd crêpepapier kun je zelf repen knippen en deze bijvoorbeeld aan het plafond hangen of in het raamkozijn. Van karton kun je mooie vlammen knippen en deze rood/oranje/geel verven. Stem ook je tafelkleed, bekers en borden af, zodat het goed bij het thema past. En tot slot heb je vast nog wel speelgoed brandweerauto’s die je leuk neer kunt zetten ter decoratie! Op mijn Pinterest heb ik nog meer leuke ideeën voor je verzameld!

Eten en drinken

Voor kinderen is eten en drinken heel belangrijk tijdens een kinderfeestje. Je kunt met dit leuke thema ook alle kanten op. Cupcakes met rode vlammetjes van marsepein, een drinktap neerzetten met een leuk etiket waar ‘bluswater’ op staat of bijvoorbeeld snacks in de kleuren geel, rood en oranje. Je kunt kiezen voor minder gezonde snacks (Nib-bit chips, zure matten en rode veters als brandslangen, etc.), maar wist je dat veel groente en fruit een rood, gele of oranje kleur hebben? Neem paprika, tomaten en stukjes mandarijn maar als voorbeeld.

Lees ook: Vier een Brandweer Feestje thuis met het compleet verzorgde draaiboek!

Kant-en-klaar brandweerfeestje thuis

Ik denk dat je nu met een paar tips vast al wel ideeën hebt gekregen hoe je zelf een brandweerfeestje kunt vormgeven. Vind je het alsnog lastig en wil je het jezelf gewoon gemakkelijk maken? Ik ontwerp draaiboeken van A tot Z en heb zo ook een superleuk Brandweer Feestje met hele toffe printables voor je. Het draaiboek bevat onder andere 3 uitgewerkte knutselactiviteiten, een brief, de Brandweerschool met 9 spellen, een mini-speurtocht, decoraties, diploma’s, uitnodigingen, pasjes, etc. De voorbereiding duurt ongeveer een uur. Hoef je alleen nog lekkers in huis te halen en ben je klaar. Heerlijk toch?

Ben je enthousiast geworden over dit feestje en ben je benieuwd naar mijn andere kinderfeestjes voor 5 t/m 8 jarigen? Kijk dan eens bij het Superhelden Feestje, Onderwater Feestje of bijvoorbeeld het Science Feestje Junior.

Share this post