kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Verjaardagstaarten

5x populaire verjaardagstaarten voor kinderen

Verjaardagstaarten horen bij een kinderfeestje. Het zingen, kaarsjes uitblazen en een lekker stuk taart afsnijden is in veel gezinnen echt een traditie die hoort bij het vieren van een kinderverjaardag. In deze blogpost heb ik een lijstje gemaakt met vijf populaire verjaardagstaarten voor kinderfeestjes die zowel mooi als lekker zijn!

1. Kleurrijke verjaardagstaarten: de Regenboogtaart

De regenboogtaart is echt een eyecatcher. De taart heeft prachtige kleuren en smaakt heerlijk. Dit is dan ook één van de populairste verjaardagstaarten voor kinderen. De taart past perfect bij het Regenboog Feestje waar ik een kant-en-klaar draaiboek voor maakte, zodat je heel simpel een superleuk en compleet kinderfeestje kunt organiseren.

Op Pinterest vind je een aantal fijne recepten. Je maakt de regenboog taart het zachte, luchtige beslag te verdelen in verschillende kleuren en op elkaar te stapelen. Zo krijg je een prachtige regenboogcreatie. Je kunt voor elke laag een nieuwe kleur en smaak kiezen. Maak de taart af door een beetje glans toe te voegen met eetbare glitter. Decoreer de bovenkant met snoepjes, kaarsjes, eenhoorns, regenbogen en taarttoppers naar keuze!

2. Voor kleine helden: de Superheldentaart

Het Superhelden Feestje is ontzettend populair. Niet voor niets valt de Superheldentaart voor alle kleine helden in spe dan ook in de smaak! Je kunt Batman, Spiderman, Wonder Woman of een andere favoriete superheld op verschillende manieren tot leven brengen. Kies bijvoorbeeld voor een driedimensionale weergave van de superheld of maak een heerlijke taart met de superheld zelf er op of met een logo van de superheld. Felle kleuren zoals rood, groen, blauw en geel doen het vaak erg goed bij deze superhelden taarten. Je kunt de bovenkant van de taart verder nog decoreren met snoepjes, kaarsjes of een hele stoere taarttopper in het thema van de favoriete superheld!

3. Prinsessentaart

Voor alle sprookjesliefhebbers is een prinsessentaart natuurlijk fantastisch tijdens hun kinderfeestje. Prinsessentaarten zijn vaak sierlijk en mooi gedecoreerd met suikerrozen, parels, kroontjes, kaarsjes, taarttoppers en glinsterende details. Wat betreft kleuren kun je denken aan zachte pasteltinten of juist glinsterende goudtinten. Vaak heeft de jarige ook wel een idee hoe de taart eruit moet komen te zien. Wil je nog meer in het prinsessenthema? Kijk dan eens bij de Sprookjes Speurtocht!

4. Verjaardagstaarten in dinosaurusthema

Voor jonge paleontologen in de dop zijn dinosaurustaarten de perfecte keuze. Deze taarten kun je decoreren met eetbare of juist speelgoed dinosaurusfiguren en groene glazuur om het gevoel van een prehistorische wereld te creëren. Zet er een mooie taarttopper met de leeftijd van de jarige op en je hebt al snel een superleuke dinotaart. Je kunt ook kiezen voor een vulkaantaart met dino’s en ‘echte’ lava. In het draaiboek van het Dino Feestje staat deze taart ook als recept opgenomen.

5. Avontuurlijke Piratentaarten

Waterratten die van een avontuur houden, kunnen een piratentaart op hun verjaardag waarschijnlijk wel waarderen. Deze taarten kun je versieren met schatkisten, ankers, piraten en een heus piratenschip. De kleur voor de taart kan variëren van zwart tot oceaanblauw. Je kunt zelfs een extra verrassingselement toevoegen door in de taart een schatkist vol snoepjes of kleine cadeautjes te verstoppen. Wil je verjaardagstaarten in hetzelfde thema, maar dan meer toegespitst op meiden? Kies dan voor een onderwaterthema en voeg zeemeerminnen en parels toe. In de webshop vind je trouwens het spel Schatgraven en het complete Onderwater Feestje voor nog meer feestplezier!

Verjaardagstaarten zijn een superleuk onderdeel van een kinderfeestje. Of je nu kiest voor een kleurrijke regenboogtaart, een heldhaftige superheldentaart, een betoverende prinsessentaart, een prehistorische dinosaurustaart of een avontuurlijke piratentaart… De kinderen kunnen het ongetwijfeld erg waarderen!

Benieuwd naar meer? Je kunt ‘Kinderfeestje voor Jou’ ook op Pinterest en Instagram volgen of de nieuwe blogposts in de gaten houden!

Share this post