kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

verjaardag in coronatijd

Zo vier je een verjaardag in coronatijd

Zeker op dit moment kan een verjaardag in coronatijd lastig zijn en helemaal voor kinderen. Ze kunnen immers niet hun feestje houden voor familie en vrienden zoals voorgaande jaren. Kinderen kijken nu eenmaal enorm uit naar hun verjaardag en genieten van alle aandacht. Wat fijn als we ze dat gevoel kunnen blijven geven. Ik heb een aantal tips om iemand toch een feestelijke dag te bezorgen. Lees je mee?

Iets leuks of liefs sturen

Om de jarige toch een feestgevoel te geven kun je natuurlijk altijd een persoonlijk kaartje, een berichtje of een videoboodschap sturen. Als je zelf kinderen hebt, vinden ze het misschien wel heel leuk om zelf een kaartje te maken voor hun vriendje/vriendinnetje, nichtje/neefje, etc. Volgens mij gaat het er bij een verjaardag in coronatijd er vooral om dat je aandacht hebt voor de jarig.

Gelukkig leven we in een digitaal tijdperk waarin er zoveel mogelijkheden zijn om met elkaar contact te hebben. Spreek een leuke boodschap in, zing een verjaardagslied of maak een grappig filmpje met elkaar voor de jarige. Je kunt natuurlijk ook videobellen en een stukje verjaardag ‘live’ met elkaar te vieren of bijvoorbeeld op 1,5 meter op de stoep voor de voordeur van de jarige een klein feestje houden.

Speurtocht door het huis (of de tuin)

Wil je het heel origineel aanpakken en ervoor zorgen dat iemand zijn of haar verjaardag in coronatijd niet snel meer vergeet? Zet dan een (mini)speurtocht uit in de omgeving van de jarige, in de tuin of laat de overige bewoners thuis de speurtocht in het huis uitzetten als het bijvoorbeeld slecht weer is. Geef als cadeautje een briefje of pakketje met de eerste aanwijzing. Uiteindelijk zal de jarige bij het cadeautje aankomen. Deze speurtocht kun je nog leuker maken door extra opdrachten toe te voegen.

Lees ook: 5x speurtocht tips

Bezorg iets lekkers

Wat is nou een verjaardag zonder taart of iets anders lekkers? Koop of bak iets feestelijks, pak het mooi in en bezorg het op de stoep. Nu bedenk ik me dat dit natuurlijk ook in andere gevallen enorm leuk is om te doen. Vorige week miste mijn zoontje zijn nichtjes zo ontzettend dat we samen een pakketje maakten met lekkere dingetjes en een lief kaartje. Niet omdat ze jarig waren, maar om toch iets te kunnen doen met het gevoel van ‘missen’.

Een pakketje door de brievenbus

Afgelopen weken hadden wij nogal wat jarige kinderen in onze omgeving die we in het zonnetje wilden zetten. Sommigen dichtbij en anderen wat verder weg. In alle gevallen was er één criterium: het pakketje moet door de brievenbus passen. Nu besteed ik graag aandacht aan inpakken en doe daar graag iets extra’s bij. Wat is budgetvriendelijk, leuk om te krijgen en compact qua formaat?

– Een leesboek of een puzzelboekje
– Een kaartspelletje of dobbelspelletje
– Een feestpakketje met ballonnen, confetti, toeters, etc.
– Creatieve cadeautjes zoals een mini-bouwsetje, stickers of een DIY-setje om bijvoorbeeld een armbandje te maken

Lees ook: 20x toffe budgetcadeautjes die leuk zijn om te geven!

De tuin (of het raam) versieren

Bij een verjaardag in coronatijd kun je op een andere manier ook ‘uitpakken’. Probeer op een moment dat de jarige niets doorheeft (of betrek een huisgenoot bij je plannen) de tuin leuk te versieren. Slingers, vlaggetjes, ballonnen, spandoeken, verzin het maar! Heeft de jarige geen tuin? Dan kun je bijvoorbeeld ook met raamstiften een mooie felicitatietekening maken op het raam. Op internet vind je tal van leuke ideeën om er eentje te maken. Zo heeft de jarige ‘s morgens direct een superleuke verrassing!

Ik hoop dat we voor alle kinderen in onze omgeving iets leuks kunnen doen, zodat ze zich ook echt jarig voelen op hun verjaardag in coronatijd! Dat kan op één van deze manieren zijn, maar wellicht heb jij wel een ander superleuk idee. Laat het vooral weten! Ik ben benieuwd!

Dit artikel schreef ik eerder voor Elise Joanne en verscheen op haar blog.

Share this post