Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Unicorn Feestje

Vier een magisch Unicorn Feestje thuis!

Eind vorig jaar vroeg ik op Instagram naar ideeën voor een volgend feestje. In de reacties kwam één feestthema wel heel vaak naar voren: een Unicorn Feestje! Nu was ik al bezig om de grote lijnen voor een Regenboog Feestje neer te zetten, maar besloot om deze twee feestthema’s samen te voegen tot één leuk kinderfeestje vol regenbogen, eenhoorns, glitters en vrolijkheid!

Een Regenboog / Unicorn Feestje thuis organiseren

Vooral bij jonge meiden blijft het regenboog en/of unicornthema ontzettend populair. Het is sprookjesachtig en ook de mierzoete kleuren zullen vast een rol spelen. Hoe leuk is het dan om zelf een Unicorn Feestje thuis te organiseren! Je kunt alle kanten op met dit thema! Leuke knutselactiviteiten, spellen, een speurtocht, traktaties geheel in stijl en mooie decoraties. In veel (web)winkels wordt ook ingespeeld op dit leuke thema. Zo vindt je bijvoorbeeld bij de Action, Wibra, Hema en Xenos veel mooie decoraties en leuke extra’s die je goed kunt gebruiken om zelf een tof feestje te organiseren!

Knutselactiviteiten

Een kinderfeestje met gevarieerde activiteiten werkt vaak heel goed. Voor elk kind zit er wel iets bij dat hem/haar aanspreekt. Ook knutselactiviteiten tussendoor doen het vaak erg goed. Kijk goed naar hoeveel kinderen op het feestje komen en wat hun leeftijd is. Stem vervolgens de knutselactiviteit hierop af. Voor een Unicorn Feestje kun je denken aan het maken van regenboogzand (ofwel toverzand), een dromenvanger, een (naam)armbandje in de kleuren van de regenboog (of juist zoete pastelkleuren), eigen stoepkrijt in unicorn en regenboogvormpjes, etc.

Diploma’s, uitnodigingen en stempelkaart

Ik vind het zelf altijd erg leuk om in mijn draaiboeken alles helemaal af te stemmen op het feestthema. Je vindt dan ook in elk draaiboek diploma’s, uitnodigingen en stempelkaarten of ID-pasjes. Je kunt deze voor elk kind natuurlijk ook heel goed zelf maken. Zo kun je bijvoorbeeld een uitnodiging in de vorm van een regenboog maken of een pastelkleurige lintjes knopen aan een unicornkaart met de naam van de genodigde erop. Bestaat het feestje uit meerdere onderdelen? Maak dan een leuke beloningskaart of stempelkaart zodat de kinderen de onderdelen kunnen afkruisen. Hoe leuk is het dan als er aan het einde een echt diploma op ze wacht?

Speurtocht

Een gouden tip is om een speurtocht tijdens je kinderfeestje te doen op het moment dat je merkt dat de kinderen hun energie kwijt moeten. Een unicorn feestje thuis is meestal voor jonge kinderen. In dat geval kun je ook heel makkelijk een kleine speurtocht doen in de achtertuin of op een speelveldje bij je in de buurt. Geef de kinderen een zoekkaart en laat ze attributen zoeken van alles wat met unicorns te maken heeft. Dit is dus meer letterlijk speuren, dan dat er een hele tocht afgelegd wordt. In het Regenboog / Unicorn Feestje dat ik heb gemaakt, zit een superleuke speurtocht waarbij de kinderen 7 gevarieerde opdrachten krijgen en uiteindelijk op zoek gaan naar de pot met goud.

Lees ook: 5x speurtocht tips

Decoraties voor een Unicorn Feestje

Ballonnen en slingers in pastelkleuren passen perfect bij dit thema. Je kunt ook wat fellere kleuren ballonnen aan elkaar knopen daar een echte regenboog van maken. Er zijn ook leuke folieballonnen in regenboogkleuren (letters en cijfers) waarmee je de naam en leeftijd van de jarige kunt maken. Laat ook op tafel zoveel mogelijk kleur terugkomen. Kies voor rietjes in de kleuren van de regenboog en knip van wit papier een wolkje en plak deze op het rietje. Struin een aantal (web)winkels af voor leuke bordjes, schaaltjes, etc. Ben je handig met raamtekeningen maken? Schrijf dan een leuk welkom op het raam en teken hier unicorns en/of regenbogen bij. Op mijn Pinterest heb ik nog meer leuke ideeën voor je verzameld!

Eten en drinken

Je kunt met dit leuke thema ook alle kanten op. Cupcakes in pastel- of regenboogkleuren (doe dit met marsepein of voedingskleurstof), een drinktap neerzetten met een leuk etiket waar ‘regenboogsap’ op staat of bijvoorbeeld snacks zoals Skittles, M&M’s, manna, spekjes, etc. Zoek lekkere groente en fruit in de kleuren van de regenboog uit en serveer dit op een mooie schaal in de vorm van een regenboog. Je kunt ook pastelkleurige bekertjes vullen met popcorn en daarboven wat watjes leggen, zodat het net wolken lijken. Of wat dacht je van zelfgemaakte pannenkoeken of wraps met een klein beetje voedingskleurstof? Of een regenboogkwarktaart? Met al deze hapjes kun je een leuk buffet of een ‘high-tea’ maken.

Lees ook: 5x lekkere tosti recepten

Kant-en-Klaar Unicorn Feestje thuis

Ik denk dat je nu met een paar tips vast al wel ideeën hebt gekregen hoe je zelf een Unicorn Feestje kunt vormgeven. Vind je het alsnog lastig en wil je het jezelf gewoon gemakkelijk maken? Ik ontwerp draaiboeken van A tot Z en heb zo ook een superleuk Unicorn Feestje met hele toffe printables voor je. Het draaiboek bevat onder andere 3 uitgewerkte knutselactiviteiten, een spelcircuit met 5 unicornspellen, een regenboogspeurtocht naar de pot met goud, een high tea, decoraties, diploma’s, uitnodigingen, stempelkaarten, etc. De voorbereiding duurt ongeveer een anderhalf uur. Hoef je alleen nog lekkers in huis te halen en ben je klaar. Heerlijk toch?

Share this post