kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Uitpakspelletjes

7x leuke uitpakspelletjes

Ik denk dat het moment van cadeautjes uitpakken voor de jarige misschien wel één van de leukste dingen is van het kinderfeestje. Hoe kun je dit gezellige moment nog wat langer en specialer maken? Door één van de leuke uitpakspelletjes te spelen! Vaak duurt zo’n moment van cadeautjes geven en openmaken namelijk vrij kort en zijn we geneigd om snel naar het volgende onderdeel van het kinderfeestje te gaan. Ik zette 7 verschillende uitpakspelletjes voor je op een rij:

Cadeautjes doorgeven op de muziek

We beginnen met een spelletje waarbij je een gezellig feestmuziekje opzet. De kinderen zitten of staan in een kring en hebben allemaal hun eigen cadeautje in handen. De jarige heeft nu nog even niets. Op het moment dat de muziek start, geeft iedereen met de klok mee het cadeau door. Als de muziek stopt, mag de jarige het cadeau uitpakken dat hij/zij op dat moment in handen heeft. Succes gegarandeerd!

TIP: Op mijn Pinterest borden vind je nog veel meer feestinspiratie!

Twee bekende uitpakspelletjes: verstoppertje of blindemannetje

Je kent het vast nog wel van vroeger: cadeautjes verstoppen of blindemannetje spelen. Deze twee uitpakspelletjes zijn misschien wel echt klassiekers. Bij beide spelletjes gaat het echt om het zoeken naar de cadeautjes. Als je kiest voor verstoppertje, dan gaat de jarige eerst naar een plek waar hij/zij niets ziet of hoort. De kinderen verstoppen allemaal hun cadeautje en geven de jarige aanwijzingen als ‘warm’ en ‘koud’ om zo de cadeautjes te kunnen vinden.

Speel je liever blindemannetje? Blinddoek de jarige en laat de rest van de kinderen een plekje in de ruimte zoeken. Zij hebben allemaal hun cadeautje vast in handen. De jarige probeert de vriendjes en vriendinnetjes te ‘vangen’. Lukt dat? Dan mag de jarige het cadeautje uitpakken.

Lees ook: Leuke kinderfeestjes met een thema

Ballonnen prikken

Dit spelletje is altijd een enorme favoriet onder veel kinderen. Voor elk kind dat op het feestje komt, stop je een briefje in een ballon die je eventueel ook nog met confetti kunt vullen. Blaas de ballonnen op en span een lijn waar je alle ballonnen aan ophangt. Doe dit een beetje hoog, zodat de kinderen wat moeite moeten doen om de ballonnen lek te prikken. Als eerste mag de jarige een ballon prikken en de naam lezen die op het papiertje staat. Dit kind mag het cadeau geven en is zelf aan de beurt om de volgende ballon te laten knallen.

Touwtje trekken

Verzamel alle cadeautjes en bind hier een lang touw aan vast. De kinderen zitten in een halve kring met hun cadeau op schoot. Verzamel alle uiteinden van de touwtjes en leg deze in het midden neer. Dit is ook de plek waar de jarige zit. Over alle cadeaus kun je het beste een kleedje neerleggen, want anders is de verrassing er snel vanaf. Als de jarige aan één van de touwtjes trekt, komt er vanzelf een cadeautje naar hem/haar toegeschoven en mag de jarige het cadeau lekker openmaken!

Pijl of fles draaien

Laat de kinderen in een kring zitten met het cadeautje op schoot. In het midden leg je een lege frisdrankfles die als pijl fungeert. Misschien wil de jarige wel draaien, soms is het handiger als jij dat doet. De punt van de fles wijst naar één van de kinderen die het cadeautje dan ook mag overhandigen? Wil je een variant op dit spel? Laat de jarige dan zelf de ‘pijl’ zijn en een vinger uitsteken. De jarige draait rondjes, stopt en wijst zelf een kind aan die het cadeautje mag geven. Heel simpel, maar leuk!

Lees ook: Zo zorg je voor een relaxed kinderfeestje thuis

Grabbelen

Dit is één van de uitpakspelletjes die jongere kinderen leuk vinden om te spelen en niet al te lang duurt. Je verzamelt alle cadeautjes in een grote emmer of ton en laat de jarige – eventueel geblinddoekt – grabbelen. Je kunt ook een kring maken en alle cadeautjes onder een groot kleed neerleggen en de jarige op deze manier laten grabbelen. Jonge kinderen vinden dit spel vaak erg leuk en spannend.

Welke van deze uitpakspelletjes is bij jou favoriet?

Share this post