kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Traktatiekaart

Gratis download: een superleuke traktatiekaart

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig? Dat betekent natuurlijk trakteren! De ene ouder kijkt hier reikhalzend naar uit en heeft volop ideeën. De andere ouder raakt wellicht een beetje in de stress en is naarstig op zoek naar inspiratie. Wat voor type ouder je ook bent, één ding hebben we allemaal gemeen: we zien graag dat ons kind geniet van het trakteermoment! Met een traktatiekaart kun je een originele traktatie maken én bespaar je tijd!

Wat heb je nodig?

Een traktatie met een traktatiekaart maak je heel eenvoudig. Je hebt hiervoor nodig:

– De traktatie (iets lekkers of een cadeautje) naar eigen inzicht of passend bij het thema van de kaart
– Transparante of papieren (cadeau)zakjes in A6 formaat
– Een traktatiekaart naar keuze die je op mijn site kunt downloaden
– Stevig papier om de traktatiekaart op te printen of plakken
– Lijm en een schaar
– Een etiketje of een blanco sluitsticker
– Cadeaulint, ballon, confetti, etc. naar keuze

Hoe maak je het?

Knip de printable uit en plak deze op stevig papier of op een briefkaart. Pak het zakje, schuif de traktatiekaart erin en leg de traktatie onderin het zakje. Plak het zakje dicht met een sluitsticker of met een klein etiketje. Hierop schrijf je de naam van je kind of bijvoorbeeld ‘Hoera, Sophie is 7 jaar!’ Je kunt het zakje nog wat extra versieren met een mooi cadeaulint of een leuke ballon. De traktatie is klaar! Makkelijk toch? In het geval je liever geen plastic gebruikt, kun je ervoor kiezen om de traktatiekaart op een papieren (cadeau)zakje te plakken. Zo lijken het net cadeautjes!

Serie ‘Spelletjes’

Met de traktatiekaarten uit de serie ‘Spelletjes’ zit je altijd goed! Hoe leuk is het om na de traktatie samen met iemand nog een spelletje te doen? Uit deze serie kun je kiezen uit verschillende spelletjes: Boter, kaas en eieren, kamertje verhuren of een eigen molecuul bouwen. Wist je bijvoorbeeld dat je met Mentos rolletjes heel leuk boter kaas en eieren kunt spelen? Of met tum-tummetjes en satéprikkers je eigen molecuul kunt maken? Het doen van proefjes valt altijd in de smaak. Je kunt deze traktatie zien als een soort van mini-proefje. De kinderen maken namelijk hun eigen molecuul met de satéprikkers en tum-tummetjes die je in het zakje doet. Wie bedenkt de leukste creatie?

Enthousiast over het Science thema? Dan is het superleuke Science Feestje Junior (5-8 jaar) of Science Feestje (8-12 jaar) misschien wel wat voor jou!

Serie ‘Tropisch Eiland’

Met de traktatiekaarten uit de serie ‘Tropisch Eiland’ zorg je gegarandeerd voor een vrolijke traktatie! Je hebt de keuze uit 6 leuke traktatie met een zomers tintje die je natuurlijk het hele jaar door kunt gebruiken. Combineer de traktatiekaart met lekkers dat bij deze sfeer past: een blikje Sisi, een Bounty reep, een schatkistje, een lekker ijsje, een vrolijke lolly, etc.  Deze kaarten kun je ook weer gratis downloaden en direct gebruiken! 

Wil je meer in tropische stijl? Ik maakte speciaal voor meiden van 8 t/m 12 jaar het Meiden Feestje! Tijdens dit gezellige feestje komt het tropische thema terug in bijvoorbeeld de Bingo, de uitnodiging, in spelonderdelen, etc.

Dit artikel schreef ik eerder voor Elise Joanne en verscheen op haar blog

Share this post