kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

tosti recepten

5x lekkere tosti recepten

Lekker eten en drinken hoort er bij een kinderfeestje echt bij. Met deze 5 lekkere en gevarieerde tosti recepten zit je wel goed. Want eerlijk is eerlijk… Tijdens een kinderfeestje is het gewoon heel fijn als je in korte tijd iets superlekkers voor kunt schotelen wat bij alle kinderen goed in de smaak valt. In deze blogpost vind je zowel hartige als zoete tosti recepten. En heb je op dit moment even niet iets te vieren? Dan zijn tosti’s ook heerlijk als lunch! Eet smakelijk!

1. Appel-kaneel tosti

Deze tosti past echt een beetje bij de tijd van het jaar en kun je maken met wit of met bruin brood. Je belegt de boterham met schijfjes appel en strooit daar een beetje kaneel overheen. Let wel goed op dat de appelschijfjes mooi verdeeld zijn en dat de boterham zo plat mogelijk blijft. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan nog een beetje suiker toe. Vervolgens leg je de broodjes in het tosti-ijzer en wacht je tot je tosti’s goed geroosterd zijn en de appel warm en zacht is geworden.

Lees ook: 7x leuke activiteiten met kinderen in de vakantie

2. Tosti recepten met zoet broodbeleg

Ben je gek op nog meer zoete tosti’s? Probeer dan eens een tosti met pasta en banaan. Ook deze is heel eenvoudig te maken. Smeer een beetje chocoladepasta op de boterham en snijd de banaan in dunne plakjes. Verdeel dit goed over de boterham en leg je broodje op het tosti-ijzer tot ze mooi geroosterd zijn en lekker warm. Een andere bekende zoete tosti heeft een Amerikaans tintje, namelijk de tosti met aardbeienjam en marshmallows. Superleuk om dit tijdens een kinderfeestje met elkaar te maken! Als basis besmeer je de boterham met jam en dan leg je er een aantal mini-marshmallows (tip!) bovenop.

Lees ook: Zo zorg je voor een relaxed kinderfeestje thuis!

3. Croque monsieur en croque madame

Een klein beetje Frankrijk in Nederland: de croque monsieur en de croque madame. Een croque monsieur maak je door je witte boterham te beleggen met wat boter, plakjes kaas en ham. Vervolgens leg je hier een witte boterham bovenop die je bestrijkt met een laag bechamelsaus. Tot slot strooi je er geraspte kaas op en dan gaat je tosti in de oven. De tosti gaat dus niet het tosti-ijzer in. Je bakt de tosti’s ongeveer in een kwartiertje in een voorverwarmde oven (220 graden). Als je hierna nog een eitje bakt en het bovenop de tosti legt, dan heb je de croque madame variant gemaakt!

4. Italiaanse tosti met pesto

In het rijtje met tosti recepten mag de tosti met pesto niet ontbreken. Een heerlijke tosti als je van hartig houdt! Je maakt deze tosti door de boterham te besmeren met een laagje pesto en te beleggen met plakjes salami (of kipfilet), mozzarella (of kaas) en tomaat. Je kunt er nog wat pijnboompitjes aan toevoegen en wat blaadjes basilicum. Variaties genoeg dus! Leg je tosti in het tosti-ijzer en wacht tot de kaas gesmolten is en de tosti lekker knapperig is.

5. Een tosti met ander soort brood

Voor een kinderfeestje is het extra leuk als de tosti echt een keer anders dan anders is. En dat kun je heel simpel doen door ander soort brood te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bagels. Beleg de bagel ‘simpel’ met ham en kaas of maak bijvoorbeeld de Italiaanse variant zoals ik hierboven heb beschreven. Je kunt natuurlijk ook zelf iets lekkers verzinnen. Maar ook pitabroodjes, suikerbrood, panini’s zijn leuk om te gebruiken voor tosti recepten. Tot slot kun je ook mini-tosti’s maken door je tosti van casino brood 2x schuin door te snijden, zodat je leuke, kleine driehoekjes hebt.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Op Pinterest vind je veel heerlijke tosti recepten! In de boekhandel kwam ik het boek ‘Toffe Tosti’s’ tegen. Dit kookboek is heel geschikt om te gebruiken voor kinderfeestjes of om bijvoorbeeld samen met je eigen kinderen uit te kokerellen. (#nospon)

Share this post