kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

superhelden feest

NIEUW: het superhelden feest voor 5 t/m 8 jarigen

Als ik mijn zoontje mag geloven, zijn superhelden fantastisch. Spiderman, Batman en Superman… Ze zijn allemaal even geweldig. Hij komt regelmatig verkleed naar beneden als superheld en gaat helemaal op in zijn spel. Dit bracht mij op het idee om een Superhelden Feest te maken. Rond dit thema kun je zoveel leuke spellen, decoraties, knutselactiviteiten, etc. bedenken! Ik geef je een aantal tips, zodat jij ook zelf aan de slag kunt om een lekker actief Superhelden Feestje te organiseren!

Superhelden training

Bij elk kinderfeestje thuis is het belangrijk om goed na te denken over de verschillende activiteiten en de opbouw van het feestje. Je kunt beginnen met een training waarbij de kinderen kennis maken met dit leuke thema. Een superhelden training kan bestaan uit verschillende onderdelen, zoals door een spinnenweb kruipen, op je doel ‘schieten’, geheime boodschappen doorgeven, een plank doormidden te slaan en mensen of dieren redden . Een leuke mix van actieve spellen dus! Tijdens deze spellen is het leuk om alle superkrachten centraal te stellen, zodat elk kind het gevoel heeft in één of meerdere dingen echt uit te blinken. Zijn ze superslim, superlenig, supersterk of superdapper?

Andere leuke activiteiten

Een gouden tip is om een speurtocht tijdens je kinderfeestje te doen op het moment dat je merkt dat de kinderen hun energie kwijt moeten. Het Superhelden Feest leent zich hier perfect voor. Zorg hierbij voor uitdagende en afwisselende opdrachten die leiden naar de uiteindelijke oplossing of ‘schat’. Kinderen vinden het leuk als ze dit echt met elkaar moeten doen en hier bijvoorbeeld munten bij verdienen. Ook een knutselactiviteit, een quiz of een rustige activiteit zoals een puzzelblad doen het erg goed bij kinderen. Het gaat vaak om een goede afwisseling van activiteiten tijdens een kinderfeestje.

Lekker eten tijdens het Superhelden Feest

Cupcakes zijn relatief makkelijk te maken en kunnen zowel gebruikt worden als traktatie op school als op het kinderfeestje zelf. Als je hierbij ook graag het superhelden thema wil laten terugkomen, kun je ervoor kiezen om met speciale glazuurstiften of met fondant superhelden symbolen op de cupcakes te maken. Wil je het graag opvallend hebben? Dan kun je een beetje rode, gele of blauwe voedingskleurstof toevoegen aan het cupcakebeslag. Dit idee van de superhelden symbolen kun je natuurlijk ook terug laten komen op de taart door een ‘S’ van Superheld te maken met M&M’s.

Decoratie

Veel feestversiering voor een kinderfeestje kun je zelf maken. Zo ook bij dit Superhelden Feest. Neem ballonnen met een rode, gele en blauwe kleur en teken er met watervaste stift praatwolkjes op die je ook vaak in stripverhalen ziet. Schrijf er teksten als ‘Wow’, ‘Power’ of ‘Boom’ op en je bent al een heel eind op weg. Je kunt ook voor het raam een groot spinnenweb maken van zwart garen, actiefiguren ter decoratie op tafel zetten of een skyline van een stad in de nacht te maken met stevig karton en gele raampjes. Wil je dat alle kleine gasten echt als superheld door het leven gaan? Maak dan van stof (of een vuilniszak) een simpele cape.

Tot slot

Heb jij zin om zelf een kinderfeestje te vieren? Op mijn Pinterest heb ik een themabord aangemaakt met allerlei leuke ideeën om je eigen kinderfeestje te organiseren. Je kunt ook mijn gratis whitepaper downloaden met 39 gouden tips om zelf aan de slag te gaan. Vind je het alsnog lastig of wil je het jezelf gewoon gemakkelijk maken? Maak dan gebruik van één van de vele superleuke én complete draaiboeken (waaronder dus ook het Superhelden Feest) met hele toffe printables. Hoef je alleen nog lekkers in huis te halen en klaar ben je! Heerlijk toch?

Share this post