Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Spionnenfeestje

Vier een spannend spionnenfeestje thuis!

Een echt spionnenfeestje is natuurlijk superspannend en leuk voor jongens én meiden. Lekker geheimzinnig doen, spioneren, codes kraken, schietschijven raken, leren smokkelen, laserstralen ontwijken… Volop actie! En dat is wat veel kinderen van 8 t/m 12 jaar erg leuk vinden om te doen: een kinderfeestje waar veel variatie en beweging in zit. En zo ontstond mijn spionnenfeestje, oftewel het Detective Feestje!

Decoraties

Als de kinderen binnenkomen is het erg leuk als ze direct het gevoel hebben dat ze naar een spionnenhoofdkwartier of plaats delict gaan. Stem je decoratie hier ook op af. Denk bijvoorbeeld aan een themahoek met oude kranten, een opsporingsbericht, een vergrootglas, etc. Kleed de rest feestelijk aan met rode en zwarte ballonnen of baken een ruimte af met geel/zwart afzetlint.

Wil je liever zelf iets maken? Met stoepkrijt kun je een spoor maken van voetafdrukken door heel simpel om je eigen voet te tekenen of teken met raamstiften grote vingerafdrukken op het raam. Stem ook je tafelkleed, bekers en borden af, zodat het goed bij het thema past. Op mijn Pinterest heb ik een bord aangemaakt met allerlei leuke ideeën voor je spionnendecoratie!

Diploma’s, uitnodigingen en pasjes

Ik vind het zelf altijd erg leuk om in mijn draaiboeken alles helemaal af te stemmen op het feestthema. Je vindt dan ook in elk draaiboek diploma’s, uitnodigingen en paspoorten. Je kunt deze voor elk kind natuurlijk ook heel goed zelf maken. Bovendien zijn deze items ook leuk om mee naar huis te geven in een goodiebag. Wil je iets extra’s toevoegen aan je uitnodiging dat helemaal binnen het spionnenthema past? Schrijf de uitnodiging dan bijvoorbeeld met een UV-pen en voeg deze bij de uitnodiging. Zo maak je het extra spannend!

Spionnentraining

Bij elk kinderfeestje thuis is het belangrijk om goed na te denken over de verschillende activiteiten en de opbouw van het feestje. Als je zelf een spionnenfeestje wilt maken, kun je het beste beginnen met een training. Op die manier maken de kinderen steeds meer kennis met dit leuke thema en zijn ze goed voorbereid om een echt mysterie op te lossen. Een spionnentraining kan bestaan uit verschillende onderdelen, zoals schietschijven raken, laserstralen ontwijken, codes kraken en jezelf vermommen. Een leuke mix van hersens kraken en in actie komen!

Een speurtocht of groot spionnenspel

Een gouden tip is om een speurtocht tijdens je kinderfeestje te doen op het moment dat je merkt dat de kinderen hun energie kwijt moeten. Het is echt een fijne activiteit tussendoor. Een spionnenfeestje leent zich hier perfect voor. Misschien wordt het dan niet echt een speurtocht, maar eerder het oplossen van een mysterie in de vorm van een groot spionnenspel. Zorg hierbij voor uitdagende en afwisselende opdrachten die leiden naar de uiteindelijke oplossing. Kinderen vinden het leuk als ze dit echt met elkaar moeten doen en hier attributen bij nodig hebben. Superleuk om er bijvoorbeeld kluisjes aan toe te voegen, kinderen foto’s te laten maken, munten te laten verdienen en een plattegrond te laten gebruiken.

Lees ook: 5 handige speurtocht tips

Eten en drinken

Lekker eten en drinken hoort natuurlijk bij een kinderfeestje. Je kunt met dit leuke spionnenthema ook alle kanten op. Cupcakes met zwarte bommen van marsepein, een drinktap met een leuk etiket waar ‘Truth Serum’ op staat of bijvoorbeeld snacks in de kleuren rood, geel en zwart. Een andere leuke tip is om een bekertje te vullen met popcorn en hier een etiketje op te plakken met de tekst ‘Pop Secret’. Ook jellybeans met hun mysterieuze smaakjes zijn erg leuk tijdens dit feestje. Wie weet de meeste smaken te achterhalen?

Lees ook: Vier een Detective Feestje thuis met het compleet verzorgde draaiboek!

Kant-en-klaar spionnenfeestje thuis

Ik denk dat je nu met een paar tips vast al wel ideeën hebt gekregen hoe je zelf een spionnenfeestje kunt vormgeven. Vind je het alsnog lastig en wil je het jezelf gewoon gemakkelijk maken? Ik ontwerp draaiboeken van A tot Z en heb zo ook een superleuk Detective Feestje met hele toffe printables voor je.

Het draaiboek bevat onder andere een complete spionnentraining, een brief, het grote Eijkenhout Hotel mysterie met alle spel- en opdrachtkaarten, decoraties, diploma’s, uitnodigingen, pasjes, etc. Hoef je alleen nog lekkers in huis te halen en klaar ben je! Heerlijk toch?

Ben je enthousiast geworden over dit feestje en ben je benieuwd naar mijn andere kinderfeestjes voor 8 t/m 12 jarigen? Kijk dan eens bij het Escape Room Feestje, Safari Feestje, Science Feestje of bijvoorbeeld het Reis om de Wereld Feestje.

Share this post