Vier het leukste kinderfeestje thuis!

slingers maken

Snel voor elkaar: 5x slingers maken voor een kinderfeestje

Voor een kinderfeestje kun je heel goed zelf de slingers maken. Dit is niet alleen goedkoper, maar vaak ook nog eens heel leuk! Je kunt het samen met je kind(eren) maken, maar natuurlijk ook alleen als voorbereiding voor het feestje. Ik geef je tips voor het maken 5 verschillende slingers.

Slingers maken in het kleurenthema

Als je een themafeestje geeft, is de kans groot dat je hier 2 of 3 kleuren uit kunt halen die bij het thema passen. Neem als voorbeeld het Safari Feestje: een slinger met de kleuren geel, bruin en groen past perfect binnen dit thema. Knip uit gekleurde vellen papier lange stroken. Neem een stevig touw en bevestig hier de repen papier aan. Je kunt de kleuren afwisselen en er steeds zo’n 10 centimeter tussen laten. In plaats van papier kun je ook crêpepapier of bijvoorbeeld stof of vilt gebruiken.

Figuren en afbeeldingen

Slingers maken met een figuur dat past bij het thema is ook een leuk idee. Maak bijvoorbeeld bij een Brandweer Feestje aan een slinger van vlammetjes of bij een Ruimte Feestje een slinger met de verschillende planeten op een rij. Geen zin om dit helemaal zelf uit te tekenen? Je kunt gebruik maken van mooie afbeeldingen via de computer. Print dit op stevig papier en bevestig dit aan de slinger. Je kunt de slinger natuurlijk zo lang maken als je zelf wilt of meerdere slingers door elkaar hangen.

Een slinger maken voor het raam

Een leuke manier om alle gasten van het kinderfeestje welkom te heten! Maak een vrolijke slinger die je voor het raam hangt en goed zichtbaar en leesbaar is vanaf de andere kant van het raam. Hierop kun je een welkomst tekst schrijven, maar bijvoorbeeld ook een link naar het themafeestje. In het geval van een Detective Feestje, kun je een slinger maken met de tekst ‘Welkom superspeurders’. Liever geen tekst? Stel dat je een Dino Feestje geeft, dan kun je slingers maken met dinopootafdrukken. Er zijn heel wat verschillende dino’s, dus je kunt je helemaal uitleven. 😉

Een naamslinger met de leeftijd van de jarige

Een naamslinger met de leeftijd van de jarige erop maakt het kinderfeestje heel persoonlijk. Je kunt deze slingers maken door vlaggetjes te knippen van papier en op elke vlag een letter van de naam schrijven. Maak de slinger langer door ook de leeftijd van de jarige erachter te vermelden of maak hier speciaal een tweede slinger voor. Twee jaar geleden maakte ik voor de verjaardag van mijn zoontje zo’n slinger en elk vlaggetje beplakte ik met jungle inpakpapier dat ik nog had liggen. Met watervaste stift schreef ik de letters erop en zo was ik met een kwartiertje klaar!

Ballonnenslinger

Vind je een ‘ouderwetse’ slinger van papier of stof saai? Je kunt ook slingers maken van ballonnen. De meest simpele variant maak je door een grote hoeveelheid ballonnen dicht naast elkaar aan een stevig stuk touw te bevestigen, maar er zijn leuke varianten! Wat dacht je van een tafelklem/frame die je bevestigt aan een tafel en daar de ballonnen aan ophangt? Of een ballonnenboog?

De ballonnen stem je af op het thema van het feestje door uit te gaan van de basiskleuren of door voor een leuk printje te gaan die past bij het kinderfeestje. Voor het Regenboog Feestje of het Pyjama Feestje zou je dan bijvoorbeeld kunnen kiezen voor mooie pastel of parelmoer ballonnen. Liever geen ballonnen? Een andere optie is om slingers te maken met grote pompons in vrolijke kleuren. Dit ziet er ook erg gezellig uit.

Tot slot

Heb jij zin om zelf een feestje te vieren? Inclusief slingers? 😉 Op mijn Pinterest heb ik themaborden aangemaakt met allerlei leuke ideeën om je eigen kinderfeestje te organiseren. Je kunt ook mijn gratis whitepaper downloaden met 39 gouden tips om zelf aan de slag te gaan. Vind je het alsnog lastig of wil je het jezelf gewoon gemakkelijk maken? Maak dan gebruik van één van de vele superleuke én complete draaiboeken met hele toffe printables. Hoef je alleen nog lekkers in huis te halen en klaar ben je! Heerlijk toch?

Share this post