Vier het leukste kinderfeestje thuis!

slaapfeestje thuis

Hoe organiseer je een slaapfeestje thuis?

Een slaapfeestje thuis is enorm populair en dan vooral bij meiden van ongeveer 8 t/m 12 jaar. Spelletjes doen in pyjama, chips eten, luchtbedden in de woonkamer en tot laat films kijken… Je hebt er vast wel een idee bij! Hoe organiseer jij ook een onvergetelijk slaapfeestje thuis? Je leest het in deze blogposts waarin ik je tips en ideeën geef.

De uitnodiging

Als eerste laat je natuurlijk aan anderen weten dat je zoon of dochter een slaapfeestje organiseert. Er zijn tal van leuke uitnodigingen te bedenken. Een kaartje met daaraan vastgemaakt bijvoorbeeld een tandenborstel of (slaap)maskertje. Of je neemt een groot formaat luciferdoosje waar je een slapend poppetje in schuift met daarbij de uitnodiging opgerold of bijvoorbeeld op de achterkant van het doosje geplakt. Zorg ervoor dat op de uitnodiging alle relevante informatie vermeld staat. Op mijn Pinterest bord heb ik trouwens ook nog andere leuke ideeën verzameld!

Lees ook: Uitnodigingen voor een kinderfeestje

Leuke activiteiten tijdens het feestje

 • Een high-tea met lekkere hapjes en drankjes (of een chocoladefontein!)
 • Een modeshow lopen in pyjama over de matrassen/luchtbedden
 • Voor meiden die ervan houden: een beauty-avondje met maskertjes, nagels lakken, haren doen en natuurlijk foto’s maken
 • Gezelschapsspelletjes spelen die geschikt zijn voor een grote(re) groep
 • Doen, durf of de waarheid spelen
 • Film(s) kijken met iets lekkers erbij
 • Een kussengevecht kan natuurlijk niet onbreken
 • Een spannende Escape Room
 • Hutten bouwen met alle dekens, matrassen en kussens
 • Lekker naar buiten voor een speurtocht, spel of misschien wel een kampvuurtje met marshmallows
 • Een aantal leuke challenges die grappig en uitdagend zijn
 • Ochtendgymnastiek om lekker wakker te worden de volgende ochtend
 • Een leuke DIY-activiteit, zoals een dromenvanger of naamarmbandjes maken

Avondeten

Tijdens een kinderfeestje kan lekker eten en drinken natuurlijk niet ontbreken. Met een slaapfeestje kun je echt alle kanten uit. Het fijnste is om het bij alles wat je bedenkt heel praktisch te houden. Denk bijvoorbeeld aan een buffet ‘s avonds waarbij de kinderen kunnen kiezen uit verschillende hapjes en drankjes die makkelijk zijn om (voor) te bereiden. Of laat ze zelf hun eigen broodje hamburger of pizza beleggen. Een ander leuk idee is om samen tosti’s te maken. Dit kost niet veel tijd, is vaak budgetvriendelijk en vinden de kinderen leuk om te doen!

Een slaapfeestje thuis: algemene tips

In de voorbereiding is het slim om alvast te inventariseren welke kinderen mogelijk last hebben van heimwee en maak hier alvast afspraken over met hun ouders in het geval ze bijvoorbeeld ‘s avonds graag naar huis willen. Ook is het goed om na te denken hoe je de slaapplekken wilt inrichten en wat kinderen zelf mee moeten nemen naast hun toilettas en knuffel. Is het handig als ze een matras of luchtbed meenemen? Laat dit soort dingen weten op de uitnodiging.

Maak het jezelf makkelijk!

Ben je enthousiast geworden over een slaapfeestje thuis? Maar zie je misschien een beetje op tegen de organisatie? Ik kan je helpen! Met mijn Meiden Feestje kun je heel gemakkelijk zelf een onvergetelijk slaapfeestje organiseren. Dit leuke feestje is een mix van actieve en creatieve onderdelen, maar ook van gezellige spellen en vooral heel veel lol hebben met elkaar.

Denk jij dat jij alles weet van je vriendinnen? Test het door middel van de 48 Truth or Dare spelkaartjes of vul bijvoorbeeld de omgekeerde vriendenboekjes in. Het Meiden Feestje bestaat verder nog uit een Bingo en neem het tegen elkaar op tijdens het spannende Verzamelspel. Tot slot vind je nog leuke opdrachtkaarten met een DIY-activiteit, 5 challenges, en 3 sport- en spelopdrachten. Eén ding is zeker… Tijdens dit feestje hoef je je absoluut niet te vervelen en waarschijnlijk kom je tijd tekort! 

Share this post