kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

sinterklaas vieren

Sinterklaas vieren: tips!

Net als zoveel andere dingen is Sinterklaas vieren in 2021 heel anders dan we aan het begin van het jaar dachten. Nu kunnen we daar heel lang bij stil staan, maar het is veel leuker om te bedenken wat wél door kan gaan of hoe we voor alternatieven kunnen zorgen. Ik geef je een aantal suggesties en heb een leuke gratis download voor je om af te tellen naar het moment van de intocht en Pakjesavond.

Je huis in de Sintsfeer!

Dit jaar kocht ik superleuke raamstickers in Sinterklaasthema. Aankomend weekend ga ik met mijn 4-jarige zoon het raam gezellig maken. We plakken Pietjes, cadeautjes, huizen, lantaarnpalen en een heuse schimmel op het raam. Het staat echt zo leuk! Je kunt natuurlijk ook een tafel of een hoekje inrichten met wat Sintdecoratie. Dit hoeft echt niet duur te zijn en je hoeft ook niet megacreatief te zijn om iets leuks te bedenken. Op Pinterest vind je tal van leuke ideeën. Je kunt denken aan een nephaard, leuke zelfgemaakte posters, een waslijn met de verlanglijstjes eraan, een krans die je maakt van pepernoten en snoepgoed… Leuk om samen met de kinderen te doen en zo vroeg beginnen met Sinterklaas vieren!

Voorpret

Lekker bladeren in speelgoedgidsen, verlanglijstjes opstellen, het Sinterklaasjournaal kijken… Het hoort er allemaal bij en geeft vaak zo’n gezellig sfeertje. Gelukkig zijn dit soort dingen nu nog steeds mogelijk. Aanstaande zaterdag kun je om 12u op NPO3 naar de intocht kijken. Dit jaar op een geheime locatie! Afgelopen jaren zijn er trouwens veel films gemaakt die het bekijken waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan ‘De Club van Sinterklaas’, ‘Winky en het paard van Sinterklaas’ en ‘Bennie Stout’.

Aftelkalender

Vragen jouw kinderen ook zo vaak hoe lang het nog duurt voordat Sinterklaas komt? Of wanneer het nou eindelijk Pakjesavond is? Ik maakte een leuke aftelkalender die dit heel inzichtelijk maakt. Handig om te printen en op te hangen. Zo weet je precies wanneer het tijd is om je schoen te zetten of Sinterklaas vieren. Je kunt de aftelkalender hier gratis downloaden! Elk jaar maak ik een nieuwe versie, dus houd ook de pagina in de gaten waar je de meest recente aftelkalender kunt vinden.

Leuke activiteiten in jouw dorp, stad of gemeente

De intocht zoals deze er altijd is geweest, kan nu natuurlijk niet. Veel plaatsen hebben een leuk alternatief bedacht voor het moment van de intocht. Denk aan een theatershow die opgenomen wordt en die je thuis kunt bekijken, een lokale intocht via een live-stream verbinding of een heuse pietenspeurtocht die je doen als gezin. Op internet kun je vast meer informatie vinden over de alternatieven die jouw woonplaats biedt.

Pakjesavond

Pakjesavond vier je natuurlijk het liefste met je gezin, familie of met vrienden. Voor veel mensen is het een gewoonte om dit met een grote groep mensen te doen. Dit jaar zullen we het allemaal klein moeten houden, daar ontkomen we niet aan. Toch kun je het ook dit jaar extra gezellig maken en familie en vrienden op afstand bij Pakjesavond betrekken. Sinterklaas vieren zou je kunnen doen door Teams, Zoom of FaceTime in te zetten en gezamenlijk cadeautjes open te maken, spelletjes te spelen en mee te zingen met Sinterklaasliedjes. Voor kinderen van vrienden en familie kun je bij goed weer cadeautjes verstoppen in hun tuin en een gedicht met aanwijzingen achterlaten. Extra spannend!

Sinterklaas vieren met een spelletjes avond

Pakjesavond draait natuurlijk niet alleen om de cadeaus. Het gaat vooral ook om het gezellige samenzijn. Wanneer dat er dit jaar anders uitziet, kun je ook het moment verlengen door ’s middags al lekkere dingen te gaan bakken, te knutselen of iets van een pietjesspeurtocht buiten te doen. ’s Avonds kun je Pakjesavond ook integreren met een gezellige spelletjesavond. Zoek een aantal spelletjes uit die jullie graag spelen, zorg hierbij voor een Sinterklaas-element en wissel af met het uitpakken van cadeautjes.

Sinterklaas Spel

Wil je het extra makkelijk dit jaar en op een superleuke manier Sinterklaas vieren? Kies dan voor het kant-en-klare Sinterklaas Spel! Het Sinterklaas Spel bestaat uit 8 verschillende spellen waar je – in combinatie met het uitpakken van de cadeaus – wel een avondje zoet mee bent. De spellen zijn voor jong en oud, dus heel geschikt om met verschillende leeftijden te spelen. Daarnaast vind je ook een brief van Sinterklaas in het draaiboek, 3 leuke recepten, een aftelkalender en meer! Fijne Pakjesavond!

Share this post