Voor originele kinderfeestjes thuis
en superleuke traktaties

Sinterklaas in Coronatijd
Hoe vier je nou gezellig Sinterklaas in Coronatijd? Ik schreef een blog met leuke tips, een gratis aftelkalender en vertel je over het Sinterklaasspel!

Hoe vier je nou gezellig Sinterklaas in Coronatijd? Wellicht iets wat je jezelf ook al hebt afgevraagd! Net als zoveel andere dingen is ook het vieren van Sinterklaas in 2020 heel anders dan we aan het begin van het jaar dachten. Nu kunnen we daar heel lang bij stilstaan, maar het is veel leuker om te bedenken wat er wél door kan gaan of hoe we voor alternatieven kunnen zorgen. Ik geef je een aantal suggesties en heb een leuke gratis download voor je om af te tellen naar het moment van de intocht en naar Pakjesavond!

Vroeger

Vroeger vond ik de Sinterklaasperiode als kind altijd al erg leuk. Nadenken over de cadeautjes, het maken van een surprise en een gedicht (dat altijd wel behoorlijk last–minute geschreven moest worden) en de gezelligheid eromheen. Heerlijk! Nu ik twee kleintjes heb, vind ik deze Sinterklaasperiode misschien nog wel veel leuker!

Je huis in de Sintsfeer

Sinterklaas in Coronatijd kun je in elk geval behoorlijk opleuken door het thuis extra gezellig te maken. Dit jaar kocht ik superleuke raamstickers in Sinterklaasthema. Heel neutraal zwart-wit ook, dus qua interieur staat het ook nog mooi. Het staat echt zo leuk! Je kunt natuurlijk ook een tafel of een hoekje inrichten met wat Sintdecoratie. Dit hoeft echt niet duur te zijn en je hoeft ook niet megacreatief te zijn om iets leuks te bedenken. Je kunt denken aan een nephaard, leuke zelfgemaakte posters, een waslijn met de verlanglijstjes eraan, een krans die je maakt van kruidnoten en snoepgoed… Leuk om samen met de kinderen te doen!

Voorpret

Lekker bladeren in speelgoedgidsen, verlanglijstjes opstellen, het Sinterklaasjournaal kijken… Het hoort er allemaal bij en geeft vaak zo’n gezellig sfeertje. Gelukkig zijn dit soort dingen nog steeds mogelijk. Aanstaande zaterdag kun je om 12 u op NPO3 naar de intocht kijken. Dit jaar op een geheime locatie! Afgelopen jaren zijn er trouwens veel films gemaakt die het bekijken waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan ‘De Club van Sinterklaas’, ‘Winky en het paard van Sinterklaas’ en ‘Bennie Stout’.

Aftelkalender

Vragen jouw kinderen ook zo vaak hoe lang het nog duurt voor dat Sinterklaas komt? Of wanneer het nou eindelijk Pakjesavond is? Ik maakte een leuke aftelkalender die dit heel inzichtelijk maakt. Handig om te printen en op te hangen.

Je kunt de aftelkalender hier downloaden, uitprinten en op een leuk plekje in huis hangen!

Leuke activiteiten in jouw dorp, stad of gemeente

Veel van de oorspronkelijke plannen gaan helaas niet door. Daarom heeft de intocht van Sinterklaas in Coronatijd een andere invulling gekregen. Veel plaatsen hebben namelijk een leuk alternatief bedacht voor het moment van de intocht. Denk aan een theatershow die opgenomen wordt en die je thuis kunt bekijken, een lokale intocht via een live-stram verbinding of een heuse pietenspeurtocht die je kunt doen als gezin. Op internet kun je vast meer informatie vinden over de alternatieven die jouw woonplaats biedt.

Pakjesavond

Sinterklaas in Coronatijd vier je natuurlijk alsnog het liefste met je gezin, familie of met vrienden. Voor veel mensen is het een gewoonte om dit met een grote groep mensen te doen. dit jaar zullen we het allemaal klein moeten houden, daar ontkomen we niet aan. Toch kun je het ook dit jaar extra gezellig maken en familie en vrienden op afstand bij Pakjesavond betrekken. Je kunt dit doen door Teams, Zoom of FaceTime in te zetten en gezamenlijk cadeautjes open te maken, spelletjes te spelen en mee te zingen met Sinterklaasliedjes. Voor kinderen van vrienden en familie kun je bij goed weer cadeautjes verstoppen in hun tuin en een gedicht met aanwijzingen achterlaten. Extra spannend!

Lees hier meer over het Sinterklaas Spel!

Pakjesavond draait natuurlijk niet alleen om de cadeaus. Het gaat vooral om het gezellige samenzijn. In dat kader maakte ik het Sinterklaas Spel dat je met alle leeftijden en ongeacht de groepsgrootte kunt spelen. Hiermee maak je er een onvergetelijke én supergezellige avond van. Het Sinterklaasspel is erg gevarieerd met actieve, grappige en snelle spellen. Daarnaast vind je vele extra’s zoals diploma’s (leuk voor de kinderen!), recepten, een brief van Sinterklaas en bijpassende muziek.

Fijne Sinterklaas allemaal!

*Dit artikel schreef ik voor de lifestyleblog van Elise Joanne. Neem gerust een kijkje op haar site voor meer inspirerende artikelen!

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest