kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Schoencadeautjes

20x leuke schoencadeautjes en andere Sinttips

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat de schoen weer gezet mag worden. In deze blogpost vind je tips voor leuke (en budgetvriendelijke) schoencadeautjes, een gratis downloadkalender en je kunt alvast het Sinterklaas Spel bestellen!

Aftelkalender

Zijn jullie vanmorgen bij de intocht van Sinterklaas geweest? Of misschien heb je het wel vanuit huis op de tv gevolgd? Hier hebben we een hele gezellige dag gehad met elkaar als gezin, maar ook met familie en vrienden. Mijn kinderen hebben al weken naar de intocht van Sinterklaas uitgekeken en kunnen niet wachten om hun schoen te zetten.

Op naar 5 december! Ik maakte een leuke aftelkalender zodat jij ook samen met je kinderen kunt aftellen naar Pakjesavond. Je kunt deze kalender trouwens ook gebruiken om alle schoenzet momenten op te zetten. Kan soms handig zijn! 😉 Deze kalender is elk jaar opnieuw te gebruiken. Je kunt ‘m daarom ook 1x printen, lamineren en elke dag een kruisje zetten met een uitwisbare stift. Zo blijft de kalender lang mooi en is dit een duurzame oplossing.

Tips voor schoencadeautjes

  1. Creatieve cadeaus: klei, een DIY-pakketje om te bakken of knutselen, een LEGO setje of kinetisch zand
  2. Nuttige cadeautjes: een schoolbeker, een warme sjaal, pantoffels, iets leuks voor op de slaapkamer, een paraplu of voetbalsokken
  3. Educatieve schoencadeautjes: een puzzelboek, een stripboek, een klein proefabonnement op een tijdschrift, een grappig weetjesboek/hersenkrakers, IQ of Smart Games of bijvoorbeeld een informatief boek over een lievelingsonderwerp
  4. Overig: een leuk (kaart)spel (budgettip: Kruidvat), een setje Pokémonkaarten, douchefoam of bruisballen, een bioscoopkaartje voor de nieuwste Sinterklaasfilm of een chocolade aftelkalender.

Je hoeft natuurlijk niet alle schoencadeautjes nieuw te kopen. Misschien is het juist nog wel veel waardevoller om iets via Vinted, Marktplaats of de plaatselijke kringloop winkel te kopen. Sommige grote cadeaus kun je ook opdelen in meerdere kleine cadeautjes, zodat je een aantal schoencadeautjes hebt.

Ga je dit jaar voor het Sinterklaas Spel, de Sint Escape Game of speel je QR Speurtocht?

Iedereen kent het denk ik wel… Een ‘gezellige’ Pakjesavond waar alle cadeautjes in 20 minuten uitgepakt zijn en de grond bezaaid ligt met inpakpapier. Wil je het jezelf extra makkelijk maken dit jaar en toch op een superleuke manier Sinterklaas vieren? Kies dan voor het kant-en-klare Sinterklaas Spel, de Escape Game of de QR speurtocht!

Deze 3 spellen bestaan uit verschillende onderdelen waar je – in combinatie met het uitpakken van de cadeaus – wel een avondje of middag zoet mee bent. De spellen zijn voor jong en oud, dus heel geschikt om met familie of vrienden te spelen. En wist je dat deze spellen ook op school, de vereniging, de BSO of bijvoorbeeld scouting worden gespeeld?

Daarnaast vind je vele extra’s bij deze spellen. Denk bijvoorbeeld een brief van Sinterklaas of van één van zijn pieten, leuke recepten voor een middagje gezellig bakken, een aftelkalender, diploma’s die je handmatig kunt personaliseren, een Sint poster in A4-formaat en meer! Door de heldere speluitleg en de bijbehorende printables zal je merken dat je maar weinig voorbereidingstijd nodig hebt. Daarbij kun je er vanuit gaan dat je de meeste benodigdheden al in huis hebt en je dit niet nog allemaal extra hoeft te kopen. Veel plezier!

Meer lezen?

Deze blogpost gaat over schoencadeautjes, maar er zijn natuurlijk veel meer momenten in het jaar dat je cadeautjes kunt geven. Ik schreef eerder al een aantal blogpost waar je wellicht inspiratie uit kunt halen.

Je kunt Kinderfeestje voor Jou trouwens ook volgen op Instagram en Pinterest. Wie weet haal je daar ook wat inspiratie vandaan!

Share this post