kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

populaire kinderfeestjes

De 5 populaire kinderfeestjes van 2022

Het jaar 2022 zit erop en we zijn begonnen aan het nieuwe jaar. De eerste kinderfeestjes zijn alweer besteld of zelfs misschien al gevierd. Tijd om terug te blikken! Welke nieuwe feestjes kwamen er in 2022 online? En wat zijn de 5 meest populaire kinderfeestjes geweest? Ik laat het je zien!

De 5 populaire kinderfeestjes

1. Science Feestje / Science Feestje Junior: In de top 5 van populaire feestjes staat het Science Feestje absoluut op nummer 1. Het is het allereerste kinderfeestje dat ik maakte en inmiddels ben ik heel wat versies verder. Elke keer bedenk ik weer een nieuw onderdeel, werk ik de decoraties bij of breng ik zelfs een junior variant uit, zoals ik 2 jaar geleden deed. Ouders en kinderen zijn nog steeds erg enthousiast. Ik snap het ook wel. Het feestje is lekker afwisselend door onder andere de vele proefjes, een quiz met spelbord, een speurtocht, een brief om direct in het verhaal te komen en de DIY activiteit.

2. Regenboog of Unicorn Feestje: Veel jonge meiden vinden dit thema erg leuk. Het heeft iets magisch en sprookjesachtigs. Omdat het een feestje is voor de leeftijdscategorie 5 t/m 8 jaar zijn de activiteiten afwisselend, kort en bondig en is er voor iedereen wel iets dat aanspreekt. Het grootste gedeelte van het feestje bestaat uit een spelcircuit, een speurtocht, verschillende knutselactiviteiten en een high-tea. Van ouders krijg ik terug dat ze lang niet aan alles toekomen, maar dat ze het juist zo fijn vinden om de activiteiten eruit te halen die bij hun jarige past. Zo heb je een perfecte invulling van de middag!

3. Detective Feestje: Dit feestje doet het elk jaar goed. Lekker veel actie, maar ondertussen ook flink puzzelen. Het is een superleuk kinderfeestje voor jongens en meiden van 8 t/m 12 jaar. Grappig detail is dat dit feestje ook gebruikt wordt door BSO’s, scoutingverenigingen en door leerkrachten op school. Het hele draaiboek zal dan niet gebruikt worden, maar de Detective Training en het Eijkenhout Hotel mysterie lenen zich er goed voor.

4. Escape Room Feestje: Ook dit feestje wordt niet alleen als feestje gebruikt, maar ook door BSO’s, scoutingverenigingen en door leerkrachten op school. Een escape room bedenken, uitwerken en klaarzetten is een behoorlijk klusje, dus het gemak van een kant-en-klaar draaiboek is begrijpelijk. Deze Escape Room bestaat uit 2 ‘losse’ delen die wel bij hetzelfde verhaal horen. Tussendoor is er ruimte voor een leuke DIY activiteit en wat lekkers eten en drinken. Op die manier blijft het feestje afwisselend en leuk!

5. Onderwater Feestje: Afgelopen jaar hebben we veel mooi weer gehad. Vanaf mei zag ik in mijn statistieken dat het Onderwater Feestje al één van de populaire kinderfeestjes aan het worden was en dat bleef eigenlijk zo t/m september. Dit thema leent zich ook goed voor een kinderfeestje buiten. Er zitten leuke wateractiviteiten bij en activiteiten die je lekker buiten in de tuin of in een park kunt doen. Ik heb zelfs van een ouder gehoord dat ze dit kinderfeestje met wat aanpassingen op het strand hebben gehouden. Hoe leuk is dat?

Nieuwe kinderfeestjes

In het jaar 2022 heb ik 2 nieuwe kinderfeestjes ontwikkeld. Het Reis om de Wereld Feestje voor 8 t/m 12 jarigen en het Dino Feestje voor 5 t/m 8 jarigen. Dit laatste feestje was voor mij extra bijzonder, omdat dit ook het kinderfeestje van mijn zoontje was. Hij is helemaal gek van dino’s en zo ontstond het idee om hier een feestje omheen te bedenken. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik ontzettend veel plezier heb beleefd aan het organiseren van dit feestje. Ik ben benieuwd of dit feestje misschien zelfs volgend jaar een plekje krijgt in het lijstje met populaire kinderfeestjes!

Tot slot

Ben jij enthousiast geworden over één van deze populaire kinderfeestjes? Op mijn Pinterest heb ik themaborden aangemaakt met allerlei leuke ideeën om je eigen kinderfeestje te organiseren. Je kunt ook mijn gratis whitepaper downloaden met 39 gouden tips om zelf aan de slag te gaan. Vind je het alsnog lastig of wil je het jezelf gewoon gemakkelijk maken? Maak dan gebruik van één van de vele superleuke én complete draaiboeken met hele toffe printables. Hoef je alleen nog lekkers in huis te halen en klaar ben je! Heerlijk toch?

Share this post