kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Ontdekkingsreizigers

Een feestje voor de echte ontdekkingsreiziger!

Ben jij een echte avonturier en wil je nog meer van de wereld zien? Dan is dit feestje voor ontdekkingsreizigers echt iets voor jou! Met je paspoort en vakantie outfit trek je de wereld over. Je gaat op onderzoek uit, bezoekt verschillende landen en daar horen allerlei superleuke activiteiten bij. Wat dacht je van feestmaskers maken in Brazilië, goud zoeken in Amerika, piramides bouwen in Egypte en snoep sushi maken in Japan. Het Reis om de Wereld Feestje is een superorigineel thema voor een onvergetelijk kinderfeestje thuis!

Decoraties

Als de kinderen binnenkomen is het erg leuk als ze direct het gevoel hebben dat ze naar een reisbureau of vakantiebestemming gaan. Stem je decoratie hier ook op af. Denk bijvoorbeeld aan een themahoek met atlassen, koffers, een wereldbol, kompassen en vakantie-attributen zoals een zonnebril, fototoestel, etc. Kleed de rest feestelijk aan met ballonnen die je ook weer op het thema kunt afstemmen.

Wil je liever zelf iets maken? Je kunt een wegwijzer maken met allerlei bestemmingen. Dit kunnen de bestemmingen (landen of steden( zijn die tijdens het feestje terugkomen, maar je kunt ook een wegwijzer maken die je bijvoorbeeld op een vliegveld zou kunnen vinden, met een bordje voor check-in, terminal 1, etc.

Met verschillende kleuren papier kun je mooie vlaggen maken die je op de wand kunt plakken en uit reisgidsen kun je foto’s van mooie bestemmingen halen en ook hier een poster van maken. Op mijn Pinterest heb ik een bord aangemaakt met allerlei leuke ideeën voor je eigen ontdekkingsreizigersthema!

Diploma’s, uitnodigingen en pasjes

Ik vind het zelf altijd erg leuk om in mijn draaiboeken alles helemaal af te stemmen op het feestthema. Je vindt dan ook in elk draaiboek diploma’s, uitnodigingen en paspoorten. Je kunt deze voor elk kind natuurlijk ook heel goed zelf maken. Bovendien zijn deze items ook leuk om mee naar huis te geven in een goodiebag.

Wil je iets extra’s toevoegen aan je uitnodiging dat helemaal binnen het reisthema past? Voeg dan bijvoorbeeld een Hawaï-slinger, een kompasje of een ander reisitem toe aan je uitnodiging. Je kunt ook de enveloppen voor de uitnodigingen maken van oude atlasbladzijdes.

Activiteiten

Bij elk kinderfeestje thuis is het belangrijk om goed na te denken over de verschillende activiteiten en de opbouw van het feestje. Als je zelf een feestje voor ontdekkingsreizigers wilt maken, kun je het beste beginnen met het selecteren van bestemmingen die de kinderen zullen aanspreken. Per bestemming kun je hier de activiteiten bij uitzoeken en bedenken in welke vorm de activiteit gedaan wordt.

Kies je voor een quiz, een speurtocht, een DIY-activiteit, losse activiteiten in circuitvorm of misschien wel een puzzeltocht? Zorg bij elke activiteit dat er een duidelijke link is met de bestemming en verbind hier bijvoorbeeld een beloning aan. In het geval van dit feestthema kun je bijvoorbeeld denken aan een stempel in het paspoort. Bij alles geldt dat een leuke mix tijdens het feestje vaak het beste werkt!

Lees ook: 5 handige speurtocht tips

Eten en drinken

Lekker eten en drinken hoort natuurlijk bij een kinderfeestje. Je kunt met dit leuke thema ook alle kanten op. Een buffet met allerlei hapjes uit verschillende landen zal het ongetwijfeld goed doen bij onze ontdekkingsreizigers! Ze kunnen zelf kiezen wat ze lekker vinden en daarna voor een tweede keer langs het buffet gaan. Je kunt bijvoorbeeld mini-hamburgers maken, pizza, Vlaamse frietjes, hotdogs, etc. Of ga op de zoete tour met onder andere Franse crêpes, donuts, brownies, snoep sushi (leuke DIY-activiteit!) en lekker tropisch fruit!

Lees ook: Vier een Reis om de Wereld Feestje thuis met het compleet verzorgde draaiboek!

Een kant-en-klaar feestje voor ontdekkingsreizigers

Ik denk dat je nu met een paar tips vast al wel ideeën hebt gekregen hoe je zelf een feestje voor ontdekkingsreizigers kunt vormgeven. Vind je het alsnog lastig en wil je het jezelf gewoon gemakkelijk maken? Ik ontwerp draaiboeken van A tot Z en heb zo ook een superleuk Reis om de Wereld Feestje met hele toffe printables voor je.

Het draaiboek bevat onder andere een Reis om de Wereld Spel bestaande uit 3 onderdelen: het reisbureau, de douane en de wereldreis. Hierbij zitten ook alle spel- en opdrachtkaarten die je nodig hebt tijdens het spel. Verder vind je nog een leuke kennisquiz met spelbord, brieven, tickets, een leuke DIY-activiteit, decoraties, diploma’s, uitnodigingen, pasjes, etc. Hoef je alleen nog lekkers in huis te halen en klaar ben je! Heerlijk toch?

Ben je enthousiast geworden over dit feestje en ben je benieuwd naar mijn andere kinderfeestjes voor 8 t/m 12 jarigen? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij het Escape Room Feestje, Safari Feestje, Meiden Feestje, Science Feestje of bijvoorbeeld het Ruimte Feestje.

Share this post