Voor originele kinderfeestjes thuis
en superleuke traktaties

Monsterspekjes
Houd jij van experimenteren? En vind je het leuk om van alles te ontdekken? Ga dan als een echte professor aan de slag en fabriceer je eigen monsterspekjes!

Proefjescircuit

Als je deze monsterspekjes gaat maken, zie je na 5 minuten al resultaat. Dit proefje is onderdeel van het grootste – en misschien ook wel allerleukste – onderdeel van het Science Feestje, namelijk het proefjescircuit. Het proefjescircuit bestaat uit 12 uitdagende en gevarieerde proefjes die je heel makkelijk kunt uitvoeren. Bij één van de proefjes maak je dus deze monsterspekjes! Dit coole proefje is helemaal uitgewerkt op een opdrachtkaart die je hier gratis kunt downloaden! Superleuk om tijdens een woensdagmiddag, in het weekend of juist in de vakantie te doen.

Wat heb je nodig om de monsterspekjes te maken?

Je hebt een zak met marshmellows nodig (gewoon verkrijgbaar in de supermarkt), een magnetron en een magnetronbestendig bord. Omdat het heet is én je een magnetron gebruikt, is het verstandig om een volwassene altijd mee te laten kijken (of te helpen) met het proefje.

En verder?

Het maken van de monsterspekjes is totaal niet moeilijk! Volg de aanwijzingen op de opdrachtkaart. Je kunt de opdrachtkaart digitaal opslaan, printen, lamineren… Wat jij handig vindt! Het proefje duurt ongeveer 5 minuten. Zie je wat er gebeurt?! Je kunt natuurlijk zoveel monsterspekjes maken als je wilt! En het leuke is dat je ze lekker kunt opeten als je klaar bent met het proefje. Veel plezier!

Ben je nieuwsgierig naar de rest van feestje?

Het Science Feestje bestaat natuurlijk niet alleen uit het proefjescircuit… Er zit ook nog een spannende quiz bij, een Mad Scientist mini-speurtocht, leuke posters, uitnodigingen, laboratoriumpasjes… Noem maar op! Het Science Feestje is beschikbaar als draaiboek en als feestpakket. In het feestpakket zijn alle bijlagen geprint op stevig papier en vind je extra’s als haarnetjes, afzetlint, decoraties, etc.

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest