kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

maandoverzicht

Maandoverzicht #januari 2021

Leuk dat je er bent voor een nieuw maandoverzicht! Elke maand blik ik terug op de maand die geweest is. Met welke kinderfeestjes ben ik bezig? Welke blogs heb je in de afgelopen maand kunnen lezen? En welke plannen heb ik voor de komende maand? Ik hoop dat je het leuk vindt om mee te lezen! Vandaag is februari 2021 aan de beurt!

NIEUW: een maandoverzicht

In de kerstvakantie heb ik veel nieuwe ideeën gestructureerd. Ik heb altijd een hoofd vol ideeën, maar niet alles kan ik op dat moment natuurlijk prioriteit geven. Ik heb voor het aankomende jaar een aantal nieuwe kinderfeestjes, blogartikelen en leuke extra’s op de planning staan. Eén van de dingen die ik met regelmaat op mijn blog wil laten terugkomen is het maandoverzicht. Het lijkt me leuk om jullie mee te nemen in hetgeen ik doe en wat je kunt verwachten.

Lockdown

In deze maand kreeg ik het online lesgeven via Teams een stuk beter onder de knie. Grappig om te merken dat je dit dus echt moet leren. Nu ben ik het gelukkig helemaal gewend en vind ik het fijn om al mijn leerlingen op het scherm te zien en veel meer betrokken te zijn bij hun leerprestaties. Ze doen het erg knap! Naast mijn werk overdag in het basisonderwijs pak ik in andere uren het werk voor Kinderfeestje voor Jou op. Ik krijg daar erg veel energie van en ben blij met deze combinatie!

Escape Room

Op school heb ik meerdere collega’s die de afgelopen periode Escape Rooms voor hun klassen (bovenbouw) maakten. Door hun verhalen raakte ik enthousiast en ben ik zelf ook aan de slag gegaan met het maken van een Escape Room. Ik kan je vertellen dat dit meer tijd kost dan ik vooraf dacht. Maar het is zo leuk om te maken!

De Escape Room die ik maakte is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 8 t/m 12 jaar. Klik hier om meer te weten over de Escape Room of om ‘m te bestellen. Deze Escape Room is juist bedoeld als losse activiteit op een kinderfeestje of juist bijvoorbeeld op een woensdagmiddag of in de vakantie. De eerste bestelling was trouwens iemand die de Escape Room gaat gebruiken voor de scouting. Superleuk natuurlijk!

Brandweer Feestje

Speciaal voor alle jonge brandweerliefhebbers maakte ik een Brandweer Feestje. Leuk om weer een extra feestje te kunnen aanbieden voor kinderen in de leeftijdscategorie 5 t/m 8 jaar! Tijdens het Brandweer Feestje staat de Brandweerschool centraal waarin de kinderen 9 verschillende spellen doen om een echte brandweerman of – vrouw te worden. Daarnaast zitten er bijvoorbeeld ook 3 knutselactiviteiten en een mini-speurtocht verwerkt in het draaiboek. Wil je meer weten? Kijk dan snel op de productpagina. Hier kun je het draaiboek ook bestellen!

Plannen voor februari

Het maken van de Escape Room vond ik zo enorm leuk! Ik heb avonden gezeten om leuke puzzelopdrachten te maken, verrassende elementen toe te voegen en mooie printables te maken. Het was gewoon bijna jammer toen het compleet en klaar was. Daarom wil ik in februari een Escape Room Feestje maken met maar liefst 2 Escape Rooms (die qua verhaal wel bij elkaar passen), zodat het echt een middagvullend programma wordt. Verder heb ik verschillende klanten om feedback gevraagd, zodat ik de bestaande feestjes kan verbeteren. Zelf had ik namelijk al allerlei nieuwe plannen om in deze feestjes te verwerken.

Persoonlijk

In de kerstvakantie las ik weer ouderwets veel boeken uit. Heerlijk om in zo’n goede leesflow te zitten. En dit heb ik januari ook weer lekker gedaan. Ik hou het bij in de app Goodreads (tip!) en kon deze maand 7 gelezen boeken registreren. Ik ben benieuwd naar volgende maand.

Ook stond deze maand een beetje in het teken van opruimen en ordenen. Door al dat lezen en opruimen, besteedde ik deze maand minder tijd aan social media. En ik vond dat eigenlijk gewoon wel heel lekker. Soms is afstand nemen heel goed. Ik weet dat consistentie op social media kanalen belangrijk is, maar ik doe alles liever op gevoel. Ik wil geen druk voelen en het idee hebben dat het ‘moet’. Herkenbaar?

Deze maand was ik ontzettend blij met het feit dat het Brandweer Feestje en de Escape Room online kwamen en precies zo zijn geworden als ik in m’n hoofd had.

Dankjewel voor het lezen en tot het volgende maandoverzicht!

Share this post