kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Low budget kinderfeestje

Een low budget kinderfeestje organiseren: deel 1

Heb jij dit jaar ook als goed voornemen om te (be)sparen? We merken de laatste tijd allemaal dat alles flink duurder wordt. Zou je ook kunnen besparen op een kinderfeestje? En hoe doe je dat dan? Ik geef je in deze blogpost een aantal tips waarmee je een superleuk low budget kinderfeestje kunt organiseren!

1. De beste tip voor een low budget kinderfeestje

Het lijkt een beetje een inkoppertje te zijn, maar de beste tip voor een low budget kinderfeestje is toch echt om het feestje thuis te vieren. En dat is nog eens heel leuk ook! Voor een feestje ‘buiten de deur’ betaal je al snel minimaal 10 euro per kind exclusief eten en drinken. Dat kan anders! Wist je bijvoorbeeld dat je met mijn draaiboek van 17,50 een compleet feestje thuis kunt organiseren? Ongeacht het aantal kinderen? Daarbij neemt het je ook een hoop (voorbereidings)werk uit handen. Ik help je namelijk flink op weg met planningen, boodschappenlijstjes, compleet uitgewerkte activiteiten, decoraties, etc.

2. Denk na over het aantal kinderen en de tijdsduur

Het aantal kinderen dat op het kinderfeestje mag komen, kan van invloed zijn op je budget. Een klein(er) kinderfeestje kan net zo gezellig zijn, maar maakt het voor je budget vaak net iets vriendelijker. Zo kun je ook naar de tijdsduur kijken. Als je een feestje organiseert van 14u tot 17u heb je genoeg tijd om feest te vieren, maar hoef je niets in huis te halen voor een lunch of voor het avondeten. Deze afwegingen moeten natuurlijk bij je passen, maar dragen wel bij aan een low budget kinderfeestje.

3. Samen vieren en lenen van elkaar

In onze samenleving zijn we misschien wel heel erg gewend om alles zelf te regelen. Voor een low budget kinderfeestje is het ideaal als je samen met een andere jarige een feestje kunt vieren en je de kosten kunt delen. En hoe leuk is het om samen met je beste vriend of vriendin de verjaardagen te vieren? Een andere tip die hier ook bij past is om eerst om je heen te kijken of iemand anders je kan helpen aan de spullen die je nodig hebt voor het feestje (nadat je eerst in je eigen kastjes hebt gekeken;)) Je staat er soms versteld van hoe weinig je echt nog extra hoeft aan te schaffen met een kinderfeestje thuis.

4. Uitnodigingen zelf maken

Voor de verjaardagen en kinderfeestjes van mijn kinderen vind ik het leuk om iets moois te ontwerpen en af te laten drukken. Nu zitten er in mijn draaiboeken standaard printables met uitnodigingen en is dat ook al een budgettip, maar stel dat je er helemaal niets uit wilt geven… Kies dan voor een digitale uitnodiging via Whatsapp of de mail. Maak een feestelijke foto van de jarige, typ alle gegevens en verstuur ‘m! Je kunt trouwens ook zelf een mooie uitnodiging knutselen en uitdelen.

5. Goodiebags

Om mij heen zie ik soms uitpuilende goodiebags na afloop van een kinderfeestje. Is het nodig? Niet persé. Kan het anders? Ik denk bij een low budget kinderfeestje zeker wel. In mijn draaiboeken geef ik ouders standaard de tip om alle gemaakte dingen, leuke onderdelen van het feestje, diploma’s, paspoorten, etc. mee te geven in een goodiebag, eventueel aangevuld met iets kleins. Denk dan aan een lekker snoepje of een klein, nuttig cadeautje in het thema van het kinderfeestje wat je leuk inpakt.

Tot slot

Ben jij enthousiast geworden over kinderfeestjes thuis? Op Pinterest heb ik themaborden aangemaakt met allerlei leuke ideeën om je eigen kinderfeestje te organiseren. Je kunt ook mijn gratis whitepaper downloaden met 39 gouden tips om zelf aan de slag te gaan. Vind je het alsnog lastig of wil je het jezelf gewoon gemakkelijk maken? Maak dan gebruik van één van de vele superleuke én complete draaiboeken met hele toffe printables. Hoef je alleen nog lekkers in huis te halen en klaar ben je! Heerlijk toch?

Benieuwd naar nog meer tips? Ik heb inmiddels een tweede deel over dit thema geschreven en die kun je HIER lezen.

Share this post