Vier het leukste kinderfeestje thuis!

leuke prentenboeken

5x leuke prentenboeken

Leuke prentenboeken zijn wat mij betreft tijdloos en altijd goed om cadeau te doen. Mijn zoontje heeft een hele collectie met prentenboeken en houdt ervan om voorgelezen te worden. Bij zijn favorieten horen onder andere klassiekers als ‘Rupsje Nooitgenoeg’, de boeken van Kikker en alles wat met auto’s te maken heeft. Welke boeken zijn minder bekend, maar superleuk om te geven? Ik maakte een lijstje met 5 willekeurige leuke prentenboeken!

De spin die het te druk had – Eric Carle

Ben je op zoek naar een alternatief voor Rupsje Nooitgenoeg en wil je iets in dezelfde stijl kopen? Kijk dan eens naar de andere boeken van Eric Carle.  ‘De spin die het te druk had’ is zo’n boek. Het heeft dezelfde herkenbare stijl en is gemaakt van extra stevig karton waardoor het boek lang mooi blijft. Het verhaal gaat over een spin die het te druk heeft met het weven van haar web. Doordat het boek reliëfelementen bevat, kun je de spin en het steeds groter wordende web ook voelen. Een superleuk detail!

De gele ballon – Charlotte Dematons

Charlotte Dematons kan zo prachtig illustreren dat je naar de bladzijdes kunt blijven kijken. Vanuit de lucht bekijk je steeds een stukje van de wereld. Het boek heeft geen tekst, maar dat zorgt er juist voor dat kinderen zelf het verhaal gaan bedenken. Een leuke toevoeging aan je boekenkast dus! Dit boek vind ik vooral ook een aanrader omdat er voor alle leeftijden wel iets bij zit wat blijft boeien.

Lees ook: Op zoek naar een leuk leesboek voor oudere kinderen? Bekijk deze 5 boekentips!

Het grote Fiep kijkboek – Fiep Westendorp

Ik denk dat de kans vrij groot is dat je een boek van Fiep Westendorp in de kast hebt staan. Dit boek vertelt geen verhaal, maar is als het ware een verzameling van allerlei thema’s. Denk hierbij aan ‘In de stad’, ‘Beroepen’ en ‘Seizoenen’. Dit spreekt kleintjes natuurlijk ontzettend aan. Het boek pak je er makkelijk even bij en is erg leerzaam. Mijn zoontje kijkt er zelf ook graag in en benoemt dan bij elk plaatje wat het is.

De kleine walvis – Benji Davies

Dit boek kan wat mij betreft niet ontbreken in het rijtje met leuke prentenboeken. Het werd verkozen tot prentenboek van het jaar 2017. En terecht! Benji Davies is niet alleen de schrijver van dit boek, maar ook de illustrator. Ik vind dat het vertederende verhaal en de warme, lieve tekeningen enorm goed bij elkaar passen. Het verhaal gaat over de vriendschap tussen een eenzaam jongetje en een aangespoelde walvis. In dit boek wordt op een fijngevoelige manier beschreven hoe waardevol vriendschappen zijn. Mooi om dit met je kind te lezen en te bespreken.

Lees ook: 20x toffe budgetcadeautjes om te geven op een kinderverjaardag

Kom uit die kraan!! – Tjibbe Veldkamp

Als de Kinderboekenweek van start gaat, vind ik het tijd (je zoekt toch altijd een excuus) om weer nieuwe leuke prentenboeken aan te schaffen. Dit jaar koos ik voor ‘Kom uit die kraan!!’ van Tjibbe Veldkamp. Met dit boek won Veldkamp de Zilveren Griffel in 2016. Ben ik klaarblijkelijk toch altijd een beetje gevoelig voor. De tekeningen spreken aan, het verhaal is spannend en heeft een verrassend eind. Elke keer als ik dit boek voorlees, ontdekken we weer iets nieuws. Een hele dikke aanrader voor alle voertuigliefhebbers, maar ik denk dat ieder kind (en ouder) zal genieten van dit originele en verhaal!

Natuurlijk heb ik ook nog wel een aantal leuke prentenboeken die ik graag zou willen aanschaffen (of lenen bij de bibliotheek)… Tijdens de Nationale Voorleesweek en de Kinderboekenweek, zoek ik altijd naar mooie nieuwe exemplaren. Een goed excuus om de collectie uit te breiden. 😉 Mocht je overwegen om een boek aan te schaffen, support dan je lokale boekhandel. Ze kunnen elke vorm van steun goed gebruiken!

Dit artikel schreef ik eerder voor Elise Joanne en verscheen op haar blog

Share this post