Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Leuke natuurspeeltuin

6x leuke natuurspeeltuinen in Nederland

In de zomer van 2020 ging ik met mijn gezin op vakantie naar Oostenrijk. Tot dat moment wist ik niet echt iets van het bestaan van een natuurspeeltuin af, maar ik kwam er snel achter dat ze in Oostenrijk hele leuke natuurspeeltuinen hebben! Omdat dit een superleuke activiteit is voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, een gezinsuitje of voor een vrije woensdagmiddag heb ik 6 leuke natuurspeeltuinen in Nederland voor je op een rijtje gezet.

Leuke natuurspeeltuinen per provincie

Een natuurspeeltuin is voor kinderen altijd een fijne plek om wat energie kwijt te kunnen en lekker in de buitenlucht actief te zijn. Daarnaast prikkelen ze de fantasie, omdat kinderen zelf verhalen bedenken bij hun spel. Op internet kun je leuke natuurspeeltuinen per provincie vinden en dat maakt het zoeken een stuk makkelijk. Ik zocht daarvan 6 leuke natuurspeeltuinen uit die absoluut de moeite waard zijn om een keer te bezoeken.

Stadslandgoed ‘De Kemphaan’ in Almere

Eigenlijk is dit meer dan een natuurspeeltuin. Bij ‘De Kemphaan’ in Almere kun je dieren kijken, klimmen, op safari gaan in de Beverbus, lekker eten, golfen, maar heeft dus ook een speelbos. Het Zuiderzeespeelbos bestaat uit vier speelplekken met onder andere een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, eilandjes, een trekvlot, leuke picknickplaatsen en een zandspeelplek.

‘De Natureluur’ in Amsterdam

Midden in de natuur van het Sloterpark in Amsterdam vind je natuurspeeltuin ‘De Natureluur’. Je kunt er niet alleen meer leren over planten en dieren die er leven, maar ook lekker spelen op de spannende speeltoestellen en waterplekken. Ook zijn er speurtochten, kampvuren, een kruidentuintje en worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De speeltuin in openbaar toegankelijk.

Lees ook: Spannende activiteit – Geocaching met kinderen!

Speelnatuur ‘Tiengemeten’ in de buurt van Rotterdam

‘Tiengemeten’ is een natuurlijke speelplek van Natuurmonumenten (OERRR) van maar liefst 9 voetbalvelden groot waar je echt lekker vies kunt worden en heerlijk kunt ravotten. Wat kun je er precies doen? Onder andere vlotten bouwen, glijden van de modderglijbaan, spelen met zand en water, klimmen in een boom, een hut bouwen of bijvoorbeeld lekker picknicken. Voor de allerkleinsten is er veilig Ukkie-eiland.

‘Het Belevenissenbos’ in Lelystad

Deze leuke natuurspeeltuin is toevallig ook de grootste natuurspeeltuin van Nederland! Omdat ‘Het Belevenissenbos’ zo groot is, is het opgedeeld in deelgebieden met elk een eigen sfeer en uitdaging. Het bos en alles speeltoestellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn veel verschillende speelplekken en kilometers aan routes die je kunt afleggen met waterpartijen, touwbruggen, klimtoestellen en waterpijpen. Hier kun je je zeker een middag of hele dag vermaken!

Lees ook: Ontdekken en experimenteren bij het Science Feestje

‘Monkeybos’ in Wassenaar

Kom lekker spelen in ‘Het Monkeybos’ in Meijendel. Dit natuurgebied in de duinen is ideaal als je houdt van kliederen met water, hutten bouwen en in bomen klimmen. Daarnaast is er ook een uitkijktoren, een leuke kabelbaan, zijn er touwen waar je aan kunt slingeren en ook grote waterleidingbuizen waar je doorheen kunt lopen. Omdat het Monkeybos een onderdeel is van Meijendel, kun je ook kiezen voor andere activiteiten in de duinen, zoals bijvoorbeeld een bezoekje aan de Duincampus of bijvoorbeeld op excursie gaan.

Speelbos ‘Herperduin’ in Herpen

Tussen de steden Nijmegen en ‘s Hertogenbosch vind je ‘Speelbos Herperduin’. In het midden van een groot stuk bos ligt een gigantisch speeltoestel in de vorm van een das. Via vier verschillende poorten kunnen kinderen naar het binnenterrein waar ze kunnen klimmen, klauteren en glijden. In dit natuurgebied vind je ook grote zandduinen waar je vanaf kunt rennen, een hoge uitkijktoren en een grote waterplas. Tot slot zijn er plekken om te picknicken, hutten te bouwen, in greppels te spelen of water op te pompen.

Share this post