kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Leuke kinderfeestjes

Leuke kinderfeestjes met een thema

Het organiseren van leuke kinderfeestjes begint vaak met het bedenken van een thema. Dit maakt alles gelijk een stuk eenvoudiger. Meestal hebben kinderen zelf al wel een idee wat ze leuk vinden en anders kun je makkelijk afgaan op hun interesses. Aan het begin van dit nieuwe jaar blikte ik terug op het afgelopen jaar: welke kinderfeestjes waren populair? Dit bracht me op een idee om aan de hand van 4 categorieën thema’s voor leuke kinderfeestjes uit te werken. Hier komen ze!

1. Leuke kinderfeestjes voor jonge kinderen

Als ik het heb over het jonge kind, dan bedoel ik met name de leeftijdsgroep 4 t/m 8 jaar. Kinderen in deze leeftijd hebben zo hun eigen superhelden en een hoop fantasie. Dit kun je natuurlijk heel goed gebruiken voor het bedenken van een superleuk themafeestje. Omdat mijn zoon vanaf z’n derde al helemaal dol is op de brandweer, bedacht ik het Brandweer Feestje. Voor jonge jongens is het belangrijk dat er actie in het feestje zit en de activiteiten niet te lang duren. Bij veel meiden zie je dat ze zich graag wanen in de wereld van sprookjes, schattige dieren en ze houden van knutselen en spelletjes. In dat geval kun je denken aan een prinsessenfeestje, een Regenboog Feestje of een heus Pyjama Feestje.

2. Themafeestjes gericht op het seizoen

Hoe leuk is het om als je jarig bent in de warme maanden van het jaar dit terug te laten komen in het kinderfeestje? Een ouder vroeg mij een keer om een echt zomers buitenfeestje. Mede door deze wens heb ik het Onderwater Feestje bedacht. Een feest waarin veel activiteiten lekker buiten gedaan kunnen worden en water een grote rol speelt. Ideaal voor warme temperaturen! Zo kun je zelf natuurlijk ook een variant bedenken voor in de winter waarin je dit thema in verschillende activiteiten terug laat komen. In elk draaiboek dat ik maak, werk ik opties voor een feestje binnen en buiten uit, zodat je zelf kunt kiezen. Leuke kinderfeestjes rondom seizoenen kunnen heel origineel zijn!

3. Leuke kinderfeestjes voor oudere kinderen

Een kinderfeestje thuis voor oudere kinderen klinkt voor veel ouders als een hele opgave. Want hoe organiseer je dit? En hoe zorg je ervoor dat het vanaf begin tot eind echt leuk is voor iedereen? Als ik kijk naar de kinderfeestjes voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die ik afgelopen jaar verkocht, valt mij op dat ouders en kinderen kiezen voor de feestjes waarin veel te doen is. Denk bijvoorbeeld aan het spannende Escape Room Feestje of Detective Feestje. Leuke kinderfeestjes waarin iets opgelost moet worden en ze samen moeten werken. Ook het Science Feestje scoort enorm goed. Wil je een specifiek feestje voor jongens? Kijk dan eens bij het Ruimte Feestje of voor meiden bij het Meiden Feestje. Deze feestjes sluiten vaak goed aan op de specifieke interesses.

Lees ook: Zo zorg je voor een relaxed kinderfeestje!

4. Zelf aan de slag met een themafeestje

Je kunt natuurlijk kiezen voor een kant-en-klaar draaiboek waarvan ik hierboven een aantal heb genoemd. Het voordeel is dat alle activiteiten al bedacht en beschreven zijn en je toffe printables hebt om te gebruiken. Je hoeft dus alleen nog maar slingers en lekkers te halen. 😉

Het is ook echt aan te raden om zelf leuke kinderfeestjes uit te werken. Dit hoeft helemaal niet groots en meeslepend te zijn. Vaak borrelen er al wel ideeën bij je op als je eenmaal met je kind het feestthema hebt gekozen. Ook Pinterest kan enorm helpen om wat ideeën voor decoratie, eten en drinken en activiteiten te krijgen. Ik heb per feestthema een bord aangemaakt om je op weg te helpen. Ook maakte ik een gratis printable met 39 gouden tips om zelf een kinderfeestje te organiseren.

Heel veel succes en plezier!

Share this post