Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Leuke kinderfeestjes thuis

Top 5 leuke kinderfeestjes thuis

Het jaar 2023 zit erop en we zijn begonnen aan het nieuwe jaar. De eerste kinderfeestjes zijn alweer besteld of zelfs misschien al gevierd. Tijd om terug te blikken! Welke nieuwe feestjes kwamen er in 2023 online? En wat is de top 5 met leuke kinderfeestjes thuis? Ik laat het je zien!

1. Regenboog of Unicorn Feestje: Veel jonge meiden vinden dit thema erg leuk. Het heeft iets magisch en sprookjesachtigs. Dit jaar was dit overduidelijk de nummer 1 van leuke kinderfeestjes thuis! Omdat het een feestje is voor de leeftijdscategorie 5 t/m 8 jaar zijn de activiteiten afwisselend, kort en bondig en is er voor iedereen wel iets dat aanspreekt. Het grootste gedeelte van het feestje bestaat uit een spelcircuit, een speurtocht, verschillende knutselactiviteiten en een high-tea. Van ouders krijg ik terug dat ze lang niet aan alles toekomen, maar dat ze het juist zo fijn vinden om de activiteiten eruit te halen die bij hun jarige past. Zo heb je een perfecte invulling van de middag!

2. Detective Feestje: Dit feestje doet het elk jaar goed. Lekker veel actie, maar ondertussen ook flink puzzelen. Het is één van de leuke kinderfeestjes thuis die zowel jongens als meiden van 8 t/m 12 jaar leuk vinden. Grappig detail is dat dit feestje ook gebruikt wordt door BSO’s, scoutingverenigingen en door leerkrachten op school. Het hele draaiboek zal dan niet gebruikt worden, maar de Detective Training, het Eijkenhout Hotel mysterie en het smokkelspel lenen zich er goed voor.

3. Superhelden Feestje: Afgelopen jaar heb ik dit feestje ontwikkeld en hoe leuk is het om te zien dat dit één van de leuke kinderfeestjes thuis is! Dit thema leent zich ook goed voor een kinderfeestje buiten. Er zitten leuke activiteiten bij en activiteiten die je lekker buiten in de tuin of in een park kunt doen. Dit kinderfeestje zit vol met actie en spel, maar ook met knutselen en puzzelen. De superheldentraining is bij veel kinderen favoriet en zeker ook omdat je daar een cool pasje bij krijgt en een diploma als je alle onderdelen met succes voltooid hebt!

4. Science Feestje / Science Feestje Junior: In de top 5 van populaire feestjes staat het Science Feestje dit jaar op nummer 4. Het is het allereerste kinderfeestje dat ik maakte en inmiddels ben ik heel wat versies verder. Elke keer bedenk ik weer een nieuw onderdeel, werk ik de decoraties bij of breng ik zelfs een junior variant uit, zoals ik 2 jaar geleden deed. Ouders en kinderen zijn nog steeds erg enthousiast. Ik snap het ook wel. Het feestje is lekker afwisselend door onder andere de vele proefjes, een quiz met spelbord, een speurtocht, een brief om direct in het verhaal te komen en de DIY activiteit.

5. Escape Room Feestje: Ook dit feestje wordt niet alleen als feestje gebruikt, maar ook door BSO’s, scoutingverenigingen en door leerkrachten op school. Een escape room bedenken, uitwerken en klaarzetten is een behoorlijk klusje, dus het gemak van een kant-en-klaar draaiboek is begrijpelijk. Deze Escape Room bestaat uit 2 ‘losse’ delen die wel bij hetzelfde verhaal horen. Tussendoor is er ruimte voor een leuke DIY activiteit en wat lekkers eten en drinken. Op die manier blijft het feestje afwisselend en leuk! Zo zie je maar weer dat leuke kinderfeestjes thuis ook breder ingezet kunnen worden!

Nieuwe, leuke kinderfeestjes thuis

In het jaar 2023 heb ik 2 nieuwe kinderfeestjes ontwikkeld. Het Superhelden Feestje voor 5 t/m 8 jarigen en het Indianen Feestje voor 5 t/m 8 jarigen. Over het Superhelden Feestje heb ik al wat verteld, maar het Indianen Feestje is nog wat onbekender. Is jouw zoon of dochter ook benieuwd naar de wereld van tipi’s, totempalen en indianen? Tijdens dit kinderfeestje zijn er 3 leuke knutselactiviteiten, verschillende spellen, lekker eten, een echte kennisquiz en natuurlijk spoorzoeken!

Tot slot

Ben jij enthousiast geworden over één van deze leuke kinderfeestjes thuis? Op mijn Pinterest heb ik themaborden aangemaakt met allerlei leuke ideeën om je eigen kinderfeestje te organiseren. Je kunt ook mijn gratis whitepaper downloaden met 39 gouden tips om zelf aan de slag te gaan. Vind je het alsnog lastig of wil je het jezelf gewoon gemakkelijk maken? Maak dan gebruik van één van de vele superleuke én complete draaiboeken met hele toffe printables en haal de overige benodigdheden bij de Hema, Action of de supermarkt. Hoef je alleen nog lekkers in huis te halen en klaar ben je! Heerlijk toch?

Share this post