kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

leuke kinderboeken

5x leuke kinderboeken

Al eerder schreef ik een blogpost over leuke prentenboeken en dit werd goed ontvangen! Omdat ik zelf enorm van lezen houd en ook in mijn groep 6 de kinderen zoveel mogelijk aan het lezen wil krijgen, leek het me leuk om een lijstje te maken van 5 leuke kinderboeken die ook heel geschikt zijn om cadeau te doen. Welke boeken zijn origineel, spannend of juist al een tijdje enorm populair?

De juwelendief – M.G. Leonard

Dit boek is recent uitgegeven en nog niet zo bekend. Misschien daarom alleen al heel leuk om in dit rijtje te zetten. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 t/m 12 jaar. Ik heb het boek zelf ook gelezen en vind het een superleuk boek voor zowel jongens als meiden. In ‘De Juwelendief’ gaat Alex met zijn oom mee op de laatste reis van stoomtrein de Hooglanden-expres. Gedurende de treinreis verdwijnen er kostbare juwelen. Alex gaat op onderzoek uit… en jij als lezer ook! Een boek voor treinfanaten en jonge detectives met leuke kaartjes en tekeningen.

De Olifantendief – Jane Kerr

In het rijtje met leuke kinderboeken kan dit boek niet ontbreken. Ook dit boek heb ik zelf gelezen en is niet zozeer een ‘leuk’ boek, maar wel een prachtig verhaal over de hechte vriendschap tussen een jongen en een olifant. Naast dat het ontzettend mooi verteld wordt, is het ook nog eens een heel spannend boek. Danny moet namelijk de indrukwekkende olifant Maharadja in zeven dagen naar de dierentuin van Manchester rijden. Onderweg komen ze van alles tegen. Is iedereen te vertrouwen? Je leest het allemaal in dit dikke (368 bladzijden), maar supermooie boek! Geschikt voor jongens en meiden vanaf ongeveer 9 jaar.

De gruwelijke generaal – Jozua Douglas

Dit boek is een ware hit in mijn klas. En niet alleen dit boek, maar alle delen van de ‘Costa Banana’ serie. Eentje die echt past in een rijtje met leuke kinderboeken. Ik hoor tijdens het leeskwartiertje regelmatig gegrinnik om de grapjes die in het boek worden gemaakt. Rosa en Fico zijn de kinderen van president Fernando. Fico moet zijn vader later opvolgen en daarom mag hij nu alvast wetten verzinnen. Maar voor zijn dochter Rosa heeft de president weinig aandacht. Als zij op een dag ontdekt dat de gruwelijke generaal Sjasliek een gruwelijk plan beraamt, luistert niemand naar haar. Gelukkig weet ze haar broer Fico te overtuigen en komen ze samen in actie. Kunnen ze de generaal nog stoppen?

Spekkie en Sproet – Vivian den Hollander

De boeken van Spekkie en Sproet van Vivian den Hollander behoren ook tot een serie die je prima los van elkaar kunt lezen. Ik heb er al een aantal in mijn klas(sen) voorgelezen en elke keer haken kinderen aan op de grappige, maar ook spannende avonturen die Spekkie en Sproet beleven. De boeken lezen heel makkelijk weg en doordat de hoofdstukken relatief kort zijn, zijn deze boeken ook echte aanraders voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen. De hoofdstukken worden afgewisseld met leuke plaatjes en de boeken zijn met gemiddeld zo’n 100 bladzijden prima te doen. Een ideaal cadeau dus!

Lees ook: 20x toffe budgetcadeaus die leuk zijn om te geven voor een kinderverjaardag

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen – Andy Griffiths

Andy Griffiths heeft onzettend leuke kinderboeken geschreven in de ‘Waanzinnige Boomhut’ serie. Dit boek zal je dan waarschijnlijk ook niet ontgaan zijn. De hele reeks is ontzettend populair geworden. Ik heb dit eerste deel gekozen, zodat je hierna nog tal van boeken uit de serie kunt lezen of geven. 😉 Dit boek is ideaal voor jonge lezers: humor, fantasie en veel tekeningen. Je vliegt door het boek! Andy en Terry hebben namelijk een gave boomhut met onder andere een geheim laboratorium, een snoepjesmachine, een zwembad met reuzenhaaien en een bowlingbaan. Je hoeft je dus echt niet te vervelen. En zeker niet omdat Andy en Terry er elke keer weer nieuwe avonturen beleven. In hun boomhut is alles mogelijk.

Welke leuke kinderboeken staan bij jouw op het lijstje met favorieten?

Share this post