Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Koningsdag Bingo

Deze leuke Koningsdag Bingo is ideaal om samen met je gezin, klas, club of vrienden te spelen. Het spel kun je hiernaast gratis downloaden en bestaat uit 9 pagina’s.

Hieronder lees je precies wat deze Koningsdag Bingo inhoudt, wat je nodig hebt en geef ik nog een paar leuke tips om Koningsdag nog meer aan te kleden. Heel veel plezier!

Koningsdag Bingo voorbereiden

Het voorbereiden van de bingo neemt weinig tijd in beslag. Je klikt op de download hierboven, print de bingokaarten uit en lamineert ze desgewenst. Zo blijft de bingo wel langer mooi en stevig, zodat je ‘m het jaar erna weer kunt gebruiken. Leg de 6 bingokaarten apart en knip de bingokaartjes met plaatjes uit. Je kunt deze kaartjes in een bakje doen waaruit je tijdens de bingo grabbelt. Zorg voor leuke prijsjes, al dan niet in Koningsdag thema. Je kunt ook een mooie prijstafel maken om het allemaal nog wat meer aan te kleden. 

Het spel spelen

Deze Koningsdag Bingo kun je spelen met 6 spelers aangezien er 6 bingokaarten zijn. Je kunt ook per tweetal een bingokaart uitdelen, zodat je de groep kunt uitbreiden tot maximaal 12 spelers. Het is ook mogelijk om het spel in meerdere rondes te spelen. Dit betekent dat niet elke speler elke ronde aan de beurt is, maar bijvoorbeeld 1 ronde moet wachten. 

Uit het bakje met kaartjes pak je elke ronde een kaartje en beschrijft het plaatje wat je ziet. Op deze manier is het spel ook toegankelijk voor de jongste kinderen. Als het kaartje overeenkomt met het plaatje op de bingokaart mag het worden afgestreept. Spreek vooraf af wanneer iemand ‘Bingo’ heeft: bij een volle kaart of bijvoorbeeld bij een willekeurig rijtje. Je kunt het spel spelen met een kleine prijzentafel, maar natuurlijk ook zonder. 

Benodigdheden voor de Koningsdag Bingo

 • De gratis printable die je direct bovenaan de pagina kunt downloaden. De download bestaat uit 9 pagina’s.
 • Een (kleuren)printer
 • Eventueel een lamineerapparaat om de bingokaartjes met plaatjes steviger te maken en langer te bewaren.
 • Een schaar
 • Een bakje voor de bingokaartjes
 • Pennen of potloden voor elke speler
 • Eventueel prijsjes en een prijstafel
 

Andere leuke activiteiten met kinderen tijdens Koningsdag

 • Een Oud-Hollands spelletjescircuit in de tuin, in huis of samen in de buurt. Je kunt dan onderdelen uitzetten als koekhappen, sjoelen, eierlopen, zaklopen, blikgooien, spijkerpoepen, etc. Speel je het in de buurt of bijvoorbeeld met familie of vrienden? Dan zou je ook een stempelkaart kunnen maken waarbij je de spellen en scores kunt bijhouden. Een diploma na afloop is ook erg leuk en hoeft niet moeilijk te zijn om te maken. 
 • Iets creatiefs: een kroontje maken, schminken, kastelen bouwen van zand/Knex/LEGO/Duplo, tompoucen maken en versieren, een eigen Koningsdagshirt of -vlag ontwerpen, etc.
 • Ga er lekker op uit! Er zijn vaak genoeg activiteiten die deze dag georganiseerd worden. Denk aan vrijmarkten, festivals, oranjefeesten, puzzeltochten en spelletjesmiddagen speciaal voor kinderen.
 • Willen je kinderen meer weten over Koningsdag? Je kunt een stukje koningshuis live kijken via NPO. Over het algemeen vinden de kinderen zo’n hele live-uitzending wat saai, maar met een klein stukje hebben ze wel een beetje beeld van het koningshuis, de festiviteiten en Koningsdag. 
 
Tot slot

Enthousiast over deze Koningsdag Bingo? Misschien spreken de volgende producten je ook aan!

 
Maak je bestelling compleet met deze supervrolijke kinderkaarten die je voor elke gelegenheid kunt gebruiken! De kaarten zijn aantrekkelijk geprijsd. Je betaalt voor een set met 8 kaarten 10 euro. Daar bovenop kun je profiteren van de tijdelijke ‘gratis verzend’ actie. Zo wordt een kaartje sturen nog leuker!
 
 Wil je meer inspiratie? Je kunt Kinderfeestje voor Jou ook volgen op Instagram en Pinterest.