kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Kinderfeestjes voor meiden

6x geslaagde kinderfeestjes voor meiden

We kennen allemaal denk ik wel de magie van kinderfeestjes voor meiden. Glitter, glamour, een legertje vriendinnen, de avonturen… Het is een onvergetelijk moment voor je dochter en haar vriendinnen. Je vindt hier 6x geslaagde kinderfeestjes voor meiden: van sprookjesachtige avonturen tot creatieve knutselsessies, maar ook voor meiden die van stoere activiteiten houden, kun je hier leuke ideeën en tips opdoen.

1. Sprookjesachtige kinderfeestjes voor meiden

Is je dochter gek op sprookjes? Nodig dan alle kleine prinsessen uit om zich te verkleden in feestjurken en kroontjes. Organiseer een mini-theekransje met snoepjes en roze limonade. Laat de kinderen knutselen en hun eigen kroontjes en toverstafjes versieren. Wil je er lekker op uit? Organiseer dan een Sprookjes Speurtocht om lekker in actie te komen. Je kunt de dag daarna afsluiten met een ‘Koninklijke Parade’ waarin de meiden als echte prinsessen over de rode loper lopen. Dit zijn superleuke kinderfeestjes voor meiden!

2. Een droomwereld met unicorns en regenbogen

Houdt jouw dochter van een vrolijke wereld vol unicorns en regenbogen? Bij veel kinderfeestjes voor meiden is dit thema enorm populair! Vandaar ook dat ik een heel feestje rondom dit thema maakte: Het Regenboog Feestje. Dit meidenfeestje staat teken van knutselactiviteiten, spellen, lekker eten en een speurtocht. De kinderen krijgen bij binnenkomst een stempelkaart waarop ze alle spellen van het spelcircuit kunnen bijhouden. Naast de losse spellen kun je ook kiezen uit 3 superleuke knutselactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een eigen vrolijke naamarmbandje maken of zelf magisch regenboogzand fabriceren in een mooie fles. Andere grote activiteiten tijdens het Regenboog Feestje zijn de regenboogspeurtocht en de high-tea.

3. Lekker creatief met een knutsel- en bakfeest

Voor kleine creatievelingen is een knutsel- en bakfeest perfect! Zet een tafel klaar met verf, kwasten, glitter en knutselspullen. Laat de meiden hun eigen kunstwerken maken die ze later mee naar huis kunnen nemen. Tussendoor kunnen ze cupcakes of koekjes versieren met kleurrijke glazuur en snoepjes. De meiden zijn tijdens deze bakactiviteiten lekker aan de slag en kunnen gezellig kletsen. Op Pinterest vind je heerlijke recepten die ideaal zijn voor kinderfeestjes voor meiden.

4. Ga voor origineel en vier een Pyjama Feestje

Hoe leuk is het om bij een kinderfeestje ook daadwerkelijk in je pyjama naar het feestje te gaan? Ik bedacht het Pyjama Feestje en daarbij mag het! De kinderen krijgen bij binnenkomst een echte VIP toegangspas die ze goed moet bewaren! Tijdens het feestje kunnen ze kiezen uit 3 verschillende leuke knutselactiviteiten, zoals een mooie dromenvanger of een leuk masker die ze zelf kunnen versieren?  

Het Pyjama Feestje is daarnaast ook een feest boordevol leuke spellen. De kinderen spelen met elkaar Bingo (geheel in thema), gaan op een spannende geheime missie waarbij ze goed moeten samenwerken en er zijn allerlei andere leuke, sportieve spelletjes! Wat dacht je van een modeshow lopen of het grappige tandenpoetsspel? Is er tijd over? Dan kunnen de kinderen de omgekeerde vriendenboekjes invullen of de woordzoeker en rebus maken. Aan het einde van het kinderfeestje gaan ze naar huis met een leuke goodiebag, de knutsels en een welverdiend diploma!

5. Avontuurlijke kinderfeestjes voor meiden

Niet alle meiden houden natuurlijk van roze, eenhoorns en sprookjes. Er zijn juist ook meiden die van actie en avontuur houden. Speciaal voor deze groep meiden maakte ik bijvoorbeeld voor kinderen van 5 t/m 8 jaar het Superhelden Feestje en het Onderwater Feestje. Voor oudere kinderen t/m 12 jaar kun je denken aan een superleuk Detective Feestje of Escape Room Feestje!

6. Kinderfeestjes voor meiden vanaf 8 jaar (evt. als slaapfeestje)

Voor oudere meiden maakte ik het superleuke Meiden Feestje! Een feest dat helemaal in het teken staat van gezelligheid! Het is een mix van actieve en creatieve onderdelen, maar ook van gezellige spellen en vooral heel veel lol hebben met elkaar. Wat dacht je van Truth or Dare, omgekeerde vreindenboekjes, challenges, sport- en spelopdrachten, een DIY-activiteit, een spannend verzamelspel, een bingo en meer! Dit feestje leent zich er goed voor om er direct een slaapfeestje van te maken, maar het kan ook heel goed overdag gehouden worden.

Lees ook: Hoe organiseer je een slaapfeestje thuis?

Nog een aantal tips voor geslaagde kinderfeestjes voor meiden

  • Stuur leuke uitnodigingen die bij het thema passen. Zorg ervoor dat de tekst op de uitnodiging compleet is en de meiden enthousiast maakt.
  • Kies een geschikte tijd voor het feestje. Voor jongere meiden is een korter feestje in de middag meestal ideaal, terwijl oudere meiden een avondfeestje misschien leuker vinden.
  • Plan activiteiten die passen bij de leeftijd en interesses van de meiden. Zorg ervoor dat ze betrokken en vermaakt blijven. Het is ook een goed idee om wat rustmomenten in te bouwen, vooral als het een langer feestje is.
  • Vergeet de goodiebags niet. Vul deze met kleine cadeautjes en een aandenken van het feestje en misschien zelfs wel een leuke foto met de groep meiden bij elkaar.
  • Het is altijd handig om wat extra hulp van andere volwassenen te hebben, vooral als het een groter feestje is. Dit kan je helpen om toezicht te houden op de kinderen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Met deze ideeën en handige tips ben je nu helemaal klaar om superleuke kinderfeestjes voor meiden te organiseren. Veel plezier met het organiseren en als je het jezelf nou écht lekker makkelijk wilt maken, kun je een kant-en-klaar draaiboek bestellen in de webshop. Scheelt je enorm veel tijd en denkwerk!

Share this post