Vier het leukste kinderfeestje thuis!

juffencadeaus

5x leuke tips voor een meester- of juffencadeau

Het schooljaar is bijna voorbij. Tijd voor een lijstje met tips voor een leuk meester- of juffencadeau! Voor mijn zoontje ging ik op zoek naar iets leuks wat we zijn juf van groep 1 kunnen geven. Zijn eerste jaar op school is voorbij gevlogen en zijn juf verdient echt een bedankje voor het fijne jaar dat ze hem heeft gegeven.

Meester- en juffencadeau

Nu weet ik dat dit door sommige ouders als overbodig wordt gezien en dat is natuurlijk prima. Ik geloof ook niet dat het iets is waar leerkrachten op rekenen, maar soms is het fijn om even wat aandacht te geven aan de leerkracht(en) die je zoon of dochter een heel jaar in de klas heeft gehad. De volgende tips kun je gebruiken voor een meester- of juffencadeau dat naast budgetvriendelijk ook makkelijk te personaliseren is. Want volgens mij is dat wat elke juf of meester leuk vindt… Iets persoonlijks van zijn/haar leerling!

Een gepersonaliseerd notitieboekje

Aan notitieboekjes nooit een gebrek toch? Zeker niet als je meester of juf bent! Er valt altijd wel iets op te schrijven. Er zijn meerdere webshops en winkels die gepersonaliseerde notitieboekjes verkopen. Zo kun je de juf of meester een boekje met eigen naam geven. Een ander leuk idee is om een wikkel van stevig papier te maken voor om het notitieboekje heen en daar een foto van je kind op te plakken of je kind bijvoorbeeld een mooi kunstwerk ervan te laten maken. Schrijf er een leuke boodschap op, verpak het mooi en klaar is je meester- en juffencadeau!

Een lekker flesje drinken

Zo’n 2 jaar postte ik op Instagram een foto met – in dat geval – een juffencadeau dat ik had gemaakt. Het ging om een beugelfles citroenlimonade met een bedankkaartje eraan vast. Heel simpel natuurlijk, maar qua uiterlijk echt supermooi om te geven en passend bij de zomervakantie. Ook hierbij kun je het bedankkaartje weer laten schrijven door je kind of een mooi etiket laten maken dat je op de fles kunt plakken. Dit jaar kwam ik superleuke (alcoholvrije) drankjes tegen bij de Hema, Dille en Kamille en bij de Xenos waar je een mooie meester- en juffencadeaus mee kunt maken!

Een (voorlees)boek

Veel juffen en meesters houden van voorlezen in de klas of lezen in de zomervakantie graag zelf ook een boek. Een ideaal meester- of juffencadeau dus om aan het einde van het jaar te geven. Bovendien gaat dit cadeau ook nog eens lang mee! Als je het persoonlijk wilt maken, kun je je eigen kind of de klas (superleuk klassencadeau!) iets op een kaart laten schrijven en deze in de voorkant van het boek plakken. Zo heeft de juf of meester altijd een leuk aandenken aan de klas of aan jouw zoon of dochter.

Lees ook: 5x leuke kinderboeken

Een cadeautje wat een kind of klas echt helemaal zelf heeft gemaakt

In de 12 jaar dat ik nu zelf voor de klas sta, vind ik dit echt de leukste cadeaus. Zo heb ik eens van een groep 8 een grote foto gekregen waarin alle kinderen van de klas op een hele leuke manier gefotoshopt stonden. En helemaal met elkaar geregeld! En de leerling die van het hele schooljaar een aantal bijzondere gebeurtenissen in stripvorm had verwerkt in een eigengemaakt boekje is me ook bijgebleven. Maar natuurlijk zijn de handgeschreven kaartjes, zelfgemaakte knutsels en vriendenboekjes ook het noemen waard! Een meester- of juffencadeau hoeft niet groots en meeslepend te zijn, het gaat ‘m vaak om het gebaar of de herinnering.

Een zomers (DIY) pakket

Dit cadeau kun je heel goed met elkaar als klas geven. Verzamel in een mand allemaal leuke, blijvende cadeautjes waar de juf of meester iets aan heeft. Een tijdschrift, een puzzelboekje, een lekker drankje, bloemzaadjes, een klein (kaart)spelletje, etc. Wil je toch liever zelf iets geven? Een paar jaar geleden kreeg ik een DIY-pakket van een leerling om zelf lekkere ijsthee te maken. Het recept had hij zelf uitgeschreven en in de zomervakantie ging ik aan de slag om ijsthee te maken. Met wat creativiteit kun je dus superleuke meester- en juffencadeaus maken!

Share this post