Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Goedkoop kinderfeestje

Een goedkoop kinderfeestje organiseren: deel 2

Heb jij dit jaar ook als goed voornemen om te (be)sparen? We merken allemaal dat alles flink duurder wordt. Zou je ook kunnen besparen op een kinderfeestje? En hoe doe je dat dan? Ik geef je in dit deel 5 tips waarmee je een superleuk, goedkoop kinderfeestje kunt organiseren!

1. De beste tip voor een goedkoop kinderfeestje

Het lijkt een beetje een inkoppertje te zijn, maar de beste tip voor een goedkoop kinderfeestje is toch echt om het feestje thuis te vieren. En dat is nog eens heel leuk ook! Voor een feestje ‘buiten de deur’ betaal je al snel minimaal 10 euro per kind exclusief eten en drinken. Dat kan anders! Wist je bijvoorbeeld dat je met mijn draaiboek van 17,50 een compleet feestje thuis kunt organiseren? Ongeacht het aantal kinderen? Daarbij neemt het je ook een hoop (voorbereidings)werk uit handen. Ik help je namelijk flink op weg met planningen, boodschappenlijstjes, compleet uitgewerkte activiteiten, decoraties, etc.

2. Eten en drinken

In deze blog ga ik uit van budgettips voor een kinderfeestje thuis. Op eten en drinken kun je goed besparen. Let ruim van te voren op aanbiedingen en kijk ook eens naar de goedkopere alternatieven. In plaats van een op maat gemaakte taart kun je zelf (met je kind) een lekkere cake of taart bakken. En waar je misschien gewend was om bij de snackbar eten te bestellen voor het feestje, kun je nu ook zelf broodjes knakworst, tosti’s, pannenkoeken of tafelfrietjes maken. Dubbel winst: makkelijk klaar te maken én budgetvriendelijk.

3. Activiteiten tijdens een goedkoop kinderfeestje

Er zijn activiteiten die (bijna) niets kosten en superleuk zijn om tijdens een kinderfeestje te doen. Denk bijvoorbeeld aan een picknick in het park, waterspelletjes in de tuin, een quiz, een speurtocht in de wijk of geocaching in de buurt. Stuk voor stuk ideaal voor een goedkoop kinderfeestje. Zorg bij die activiteiten voor een leuke afwisseling: iets actiefs, iets om te knutselen, een rustige activiteit, etc. Als je een kinderfeestje thuis organiseert, kan het fijn zijn om dit aan de hand van een thema uit te werken. Dit doe ik ook bij mijn kinderfeestjes en werkt erg prettig. Bovendien vinden kinderen themafeestjes ook ontzettend leuk!

4. Tips voor decoratie

Je kunt het qua decoratie zo gek maken als je wilt en daar weten veel bedrijven ook uitstekend op in te spelen. Het ziet er ook prachtig uit. Als je een goedkoop kinderfeestje wilt organiseren, kun je zelf ook voor een mooi aangekleed feestje zorgen!

Koop ballonnen die passen bij het feestthema, knip een vlaggenlijn met iets typerends van dit thema, schrijf een leuke tekst op het raam als welkom en zoek attributen die bij het thema horen. Winkels als Action, Wibra en Xenos hebben vaak leuke en betaalbare decoratie. Een reiskoffer (Reis om de Wereld Feestje), een verrekijker en kompas (Safari Feestje), speelgoeddino’s (Dino Feestje) of een grote regenboog van stoepkrijt (Regenboog/Unicorn Feestje) maken het helemaal af. In mijn draaiboeken vind je trouwens altijd een leuke decoratieset met posters, slingers, cake-toppers, etiketten, etc.

5. Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding en een realistische planning kunnen er zeker voor zorgen dat de kosten van het kinderfeestje binnen de perken blijven. Zo kun je bijvoorbeeld op tijd op zoek gaan naar voordelige decoratie, haal je alleen materiaal in huis dat je ook echt nodig hebt voor de activiteiten die je gepland hebt en koop je wellicht eten en drinken dat een tijdje voor het kinderfeestje in de aanbieding is. Je kunt in je voorbereiding ook je kinderfeestje begroten. Hoeveel wil je uitgeven aan eten en drinken? Wat mogen de activiteiten kosten? Op die manier is de kans groot dat je ook echt binnen je budget blijft.

Tot slot

Ben jij enthousiast geworden over kinderfeestjes thuis? Op Pinterest heb ik themaborden aangemaakt met allerlei leuke ideeën om je eigen kinderfeestje te organiseren. Je kunt ook mijn gratis whitepaper downloaden met 39 gouden tips om zelf aan de slag te gaan. Vind je het alsnog lastig of wil je het jezelf gewoon gemakkelijk maken? Maak dan gebruik van één van de vele superleuke én complete draaiboeken met hele toffe printables. Hoef je alleen nog lekkers in huis te halen en klaar ben je! Heerlijk toch?

Benieuwd naar nog meer tips? Eerder schreef ik een blogpost over dit thema en die kun je HIER lezen.

Share this post