kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Geocaching met kinderen

Spannende activiteit: geocaching met kinderen!

Geocaching met kinderen is al een tijdje populairder aan het worden, maar nog altijd weet niet iedereen precies wat het is. Ik zocht het uit en maakte er een blogpost van met handige tips en informatie. Hoe werkt geocaching precies en wat zijn leuke caches om te doen? En is geocaching ook geschikt als activiteit voor een kinderfeestje?

Wat is geocaching?

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS of smartphone kun je aan de slag gaan met geocachen. Dit gebeurt eigenlijk altijd buiten in de natuur. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen, is steeds een raadsel en dat is juist het leuke van deze activiteit. Via de Geocaching App zoek je naar een leuke cache. Middels de app krijg je wat hulp in de vorm van bijvoorbeeld aanwijzingen en de voorbereidingen die je moet treffen. Uiteindelijk kom je bij je cache coördinaat terecht en vind je de schat!

Ook in het buitenland kun je op schattenzoektocht. Leuk om op vakantie met elkaar deze activiteit te ondernemen en ondertussen lekker buiten te zijn. Je kunt daarbij wat lekkers meenemen voor een kleine picknick of als tussendoortje. Wie weet is er wel ergens gelegenheid om lekker te kunnen zwemmen of in een beekje met stenen te kunnen spelen. Zo maak je er eenvoudig een middag vullend programma van.

Lees ook: 7x leuke activiteiten met kinderen in de vakantie

Geocaching met kinderen

Ben je geïnteresseerd in geocaching met kinderen? Zorg er dan voor dat je van tevoren goede informatie inwint. Niet alle caches zijn namelijk gemaakt om samen met kinderen te doen. Je kunt de geschikte geocaches voor kinderen herkennen aan een symbool, namelijk een kind dat de hand van een volwassene vasthoudt. Op geocachen.nl vond ik een lijst met maar liefst 25 leuke, kindvriendelijke caches. Naast al dat speuren, coördineren en samenwerken, is het voor kinderen ook goed om lekker buiten zijn en in beweging te zijn. Een mooi bijkomend voordeel dus! En hoe leuk is het als je uiteindelijk bij je geocache coördinaat bent en je schat vindt. Voor kinderen voelt dat natuurlijk als de echte beloning!

Lees ook: 7x leuke natuurspeeltuinen in Nederland

Kinderfeestje

Ben je bekend met geocaching en vinden je kinderen dit ook erg leuk om te doen? Dan kun je voor een aankomend kinderfeestje misschien een geocache organiseren. Het is wel handig als je de principes en werkwijze van caching kent en op de hoogte bent van leuke en kindvriendelijke routes. Je kunt zelfs nog een stapje verdergaan en zelf een geocache voor een kinderfeestje uitzetten met een leuke schat op het einde!

Geocaching met kinderen is enorm leuk en dat zullen ze zelf denk ik ook gaan ervaren! Het kan een groot onderdeel zijn van het feestje, maar ook een activiteit die je combineert met een bijvoorbeeld een leuke speeltuin in de buurt waar de kinderen lekker kunnen gaan spelen zodra ze de schat hebben gevonden.

Aan de slag!

Download de gratis Geocaching App , volg alle aanwijzingen op en ga samen met je kind(eren) naar buiten op zoek naar schatten! Er zijn zo’n 3 miljoen schatten verstopt, verdeeld over maar liefst 180 landen. Als je wilt geocachen met kinderen moet je zoals eerder al gezegd je goed laten informeren. Is de cache geschikt voor kinderen? Welke voorbereidingen moet je treffen? Zijn er nog andere dingen die van belang zijn om te weten. Als je eenmaal begint met cachen je bent goed voorbereid, is het heus niet zo lastig. En aangezien er steeds meer bijkomen, zal er ongetwijfeld wel eentje bij jou in de buurt zijn!

Is geocaching met kinderen iets voor jouw kids?

Share this post