kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Eten op een kinderfeestje

Eten op een kinderfeestje: 4x originele én lekkere lunchtips

Eten op een kinderfeestje is voor kinderen een belangrijk onderdeel. Voor ouders is het vaak fijn als het eenvoudig en lekker is, zodat alle kinderen dit makkelijk eten. Ik deel vandaag 4 tips met je om van de lunch iets heel lekkers en leuks te maken!

1. Eten op een kinderfeestje: geïnspireerd op het thema

Eten op een kinderfeestje wordt nog leuker als je het thema van het feest erin verwerkt. Of het nu piraten, eenhoorns of superhelden zijn: kies gerechten die passen bij het gekozen thema. In mijn kinderfeestjes werk ik in elk draaiboek meerdere tips uit voor eten en drinken dat helemaal past bij het themafeestje.

Ook op mijn Pinterest kun je borden vinden met inspiratie voor eten binnen het thema. Denk bijvoorbeeld kleine pizzaatjes die je in de vorm van zeesterren en schapen uitsnijdt voor een Onderwater Feestje. Of misschien wil jouw kind wel een kinderfeestje in sprookjesthema. Serveer dan koninklijke toverstafjes en prik verschillende soorten groente en fruit op een stafje met aan de bovenkant een glinsterende ster. Eten op een kinderfeestje kun je dus heel makkelijk ombuigen naar het thema van feestje.

Lees ook: Leuke kinderfeestjes met een thema

2. Een lunch in buffetvorm

Een tafel vol kleurrijke, lekkere dingen is natuurlijk ontzettend feestelijk. Bijkomend voordeel is dat er voor elk kind wel iets lekkers op tafel ligt. Voor veel kinderen is het al een feest als ze zelf mogen kiezen. Maak het je daarom gemakkelijk, kleed de tafel extra mooi aan en maak er een buffet van. Hierbij kun je het zo gek maken als je zelf wil.

Zorg voor een goede balans tussen gezond en minder gezond. Lekker fruit of snoepgroenten passen perfect bij dit buffet. Wist je trouwens dat ik bij het Meiden Feestje en Pyjama Feestje dit idee ook heb uitgewerkt? Bij het ene feestje vind je tips voor een buffet en bij het andere feestje vind je tips voor een heerlijke high-tea die je ook als lunch kunt inzetten.

3. De klassieker: heerlijke mini-pizza’s zelf maken

Een klassieker op kinderfeestjes: mini-pizza’s! Maak er een gezellig moment van aan tafel en laat de kinderen hun eigen pizza’s maken. Zorg voor verschillende toppings, zoals tomatensaus, kaas, champignons en paprika’s. Zo zijn de kinderen lekker creatief bezig om hun eigen pizza’s samen te stellen en bak jij ze even later voor ze af! Het eten op een kinderfeestje heeft zo ook iets extra speciaals. Voor wat jongere kinderen hoeft het formaat pizza trouwens niet heel groot te zijn, meestal hebben ze aan één of twee mini-pizza’s wel genoeg.

4. Tosti’s

Bijna alle kinderen houden van tosti’s! Een tijd geleden schreef ik een blogposts met 5 heerlijke tosti recepten die je er zeker weten bij kunt pakken. Tijdens eten op een kinderfeestje is het gewoon heel fijn als je in korte tijd iets superlekkers voor kunt schotelen wat bij alle kinderen goed in de smaak valt. In deze blogpost vind je zowel hartige als zoete tosti recepten. Organiseer je een kinderfeestje met wat oudere kinderen? Denk er dan over na om ze eventueel zelf hun tosti’s te maken. Vooraf leg je ingrediënten klaar en voor de veiligheid sta je erbij. Gelijk een leuke activiteit!

Tot slot

Dus bij het plannen van eten op een kinderfeestje is het vooral belangrijk dat het eten lekker is en de voorbereiding niet teveel van je vraagt. Laat je inspireren door het thema, zorg voor kleurrijke en leuke gerechten, betrek de kinderen bij het koken, voeg wat gezonde opties toe en sluit eventueel af met een lekker toetje. Zo maak je van de lunch een superleuk onderdeel van het feest!

Mis jij de tijd, inspiratie of creativiteit om een kinderfeestje thuis te organiseren? Dan help ik je daar natuurlijk graag mee! Je kunt kiezen uit verschillende feestthema’s voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van het populaire Science Feestje, Detective Feestje of Safari Feestje?

Share this post