kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Escape room kinderfeestje

Organiseer een spannend Escape Room kinderfeestje in 5 stappen!

Een Escape Room kinderfeestje is enorm populair, maar vraagt ook om een goede voorbereiding. In deze blogpost help ik je in 5 stappen op weg, zodat jij ook een spannend themafeestje kunt organiseren!

Wat is een Escape Room kinderfeestje?

Een Escape Room kinderfeestje is een superleuk en uitdagend themafeestje. Het concept is eenvoudig: de kinderen worden ‘opgesloten’ in een kamer en moeten aanwijzingen en puzzels oplossen om te ontsnappen voordat de tijd om is. Hierbij is een goede samenwerking erg belangrijk.

Stap 1: Kies de locatie

De eerste stap bij het organiseren van een Escape Room kinderfeestje is het kiezen van de juiste locatie. Je hebt verschillende opties. Als je een ruime kamer hebt, kun je je eigen Escape Room maken met puzzels en raadsels. Dit is vaak budgetvriendelijk, maar vraagt wel wat creativiteit en voorbereiding. Als het weer het toelaat, kun je overwegen om een Escape Room kinderfeestje in de buitenlucht te organiseren, zoals in een park of in je achtertuin. Soms kan dit extra leuk zijn, zeker als het past bij het verhaal. Kader de omgeving wel goed af.

Stap 2: Kies een thema

Een thema maakt het Escape Room kinderfeestje extra speciaal. Denk aan thema’s zoals piraten, spionnen, wetenschappers in een laboratorium of een avontuur in de wildernis. Het leukste is als je het thema door kunt voeren in de aankleding, raadsels en het verhaal van de Escape Room. In de draaiboeken van het Escape Room Feestje en de losse Escape Room vind je een brief met het verhaal, kant-en-klare decoraties en zijn de puzzels en raadsels helemaal afgestemd op het thema. Op die manier zijn de kinderen nog meer betrokken tijdens het kinderfeestje.

Stap 3: Maak de puzzels en raadsels

Nu komt het leukste gedeelte: het creëren van de puzzels en raadsels. Zorg ervoor dat ze uitdagend zijn maar niet te moeilijk voor de leeftijd van de kinderen. Hier zijn enkele voorbeelden van raadsels die je kunt gebruiken:

  • Codekrakers: Plaats een kistje met een cijferslot in de kamer. Verspreid aanwijzingen in de kamer die de code onthullen, zoals een verborgen boodschap in een fles.
  • Sleutelzoektocht: Verstop sleutels in de kamer en laat de kinderen ze gebruiken om sloten te openen.
  • Puzzelzoektocht: Gebruik puzzelstukjes die verspreid zijn in de kamer. De kinderen moeten de puzzel oplossen om een aanwijzing te vinden.
  • Kleurcodes: Plaats gekleurde voorwerpen in de kamer en maak aanwijzingen gebaseerd op kleurcombinaties. Bijvoorbeeld: ‘Combineer het rode en blauwe voorwerp om de schatkist te openen.’

Stap 4: Creëer het verhaal

Een goed verhaal voegt een extra dimensie toe aan het Escape Room kinderfeestje. Maak het verhaal boeiend en betrek de kinderen erbij, zodat ze zich echt inleven in het avontuur en het gevoel hebben dat ze hier deel van uit maken. De kinderen zullen dan extra gemotiveerd zijn om de puzzels op te lossen en te ontsnappen. Probeer je verhaal goed af te stemmen op de leeftijd van de kinderen en maak het niet te ingewikkeld.

Stap 5: Tijd en timing

Een Escape Room kinderfeestje moet voldoende tijd krijgen, maar het mag ook niet te lang duren. Over het algemeen duurt een Escape Room voor kinderen ongeveer 45 minuten tot een uur. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt voor het spel zelf, het introduceren van het verhaal en het beantwoorden van mogelijke vragen van de kinderen.

Tot slot

Wil je meer weten over ‘Kinderfeestje voor Jou’? Kijk dan eens op mijn Instagram of Pinterest! Helemaal enthousiast om zelf aan de slag te gaan? Download dan de gratis whitepaper met 39 tips die je goed op weg kunnen helpen. Wil je het helemaal makkelijk? Kijk dan eens bij het Escape Room Feestje of de scherp geprijsde, losse Escape Room.

Share this post