Voor originele kinderfeestjes thuis
en superleuke traktaties

kinderfeestje thuis plannen
Een geslaagd kinderfeestje thuis begint al met vooraf goed plannen. Waar kun je allemaal rekening mee houden? Je leest hier 7 tips!

Datum prikken

Als je begint met het plannen van een kinderfeestje thuis, bedenk je natuurlijk als eerste op welke dag je het feestje wilt organiseren. Houd hierbij rekening met mogelijke andere jarigen, feestdagen, clubjes, etc. Het is fijn als alle genodigden kunnen komen!

Welke kinderen nodig je uit?

Bespreek samen met je zoon of dochter welke kinderen hij/zij graag wil uitnodigen. Het is handig om hierbij op het aantal kinderen en de samenstelling van het groepje te letten. Zorg dat jij en je kind hier samen een goed gevoel bij hebben.

Lees ook: Zo zorg je voor een relaxed kinderfeestje thuis

Uitnodigingen versturen/uitdelen

Het is fijn als de genodigden op tijd weten wanneer het feestje gehouden wordt. Zorg ervoor dat de uitnodigingen zo’n 10 dagen van tevoren de deur uitgaan, dan ben je mooi op tijd. Je kunt heel eenvoudig zelf (of samen met je zoon/dochter) de uitnodigingen maken of kopen. Houd je van gemak met een persoonlijk tintje? In de draaiboeken en feestpakketten van Kinderfeestje voor Jou zitten standaard leuke uitnodigingen om direct te geven of te versturen. Je kunt ze eenvoudig vinden in de webshop.

Denk samen alvast na over de cadeaus

Heeft je kind al nagedacht over cadeaus? Laat hem/haar een lijstje opstellen of maak er samen eentje. Je kunt ook op www.lijstje.nl een cadeaulijst aanmaken, zodat ouders makkelijk kunnen zien welk cadeau nog gekocht kan worden. Zo voorkom je dubbele cadeaus. Je kunt de link eventueel ook op de uitnodiging vermelden.

Lees ook: 15x leuke cadeautjes onder de €7,50

Maak een tijdsplanning

Bedenk hoe lang je het feestje wilt laten duren. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de leeftijd van je kind. Mede daarom staat er in alle draaiboeken van Kinderfeestje voor Jou een tijdsplanning, zodat je zelf activiteiten kun kiezen die qua inhoud en tijdsduur passend zijn.

Wat wil je uitgeven?

Je hebt vast wel in je hoofd hoeveel je ongeveer aan het kinderfeestje wilt uitgeven. Schrijf zo specifiek mogelijk op wat je waar aan wilt uitgeven. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Of juist niet.

Schakel hulp in

Sta je er liever niet alleen voor? Heel begrijpelijk! Ook bij het plannen van een kinderfeestje thuis is het handig als je iemand op tijd kunt regelen om je tijdens het kinderfeestje te helpen.

BONUS: Tot slot deel ik de ultieme tip om een kinderfeestje heel overzichtelijk te plannen. Ik maakte namelijk een Party Planner. Alles kun je hierop kwijt: je to-do’s, decoraties, boodschappenlijstje, de activiteiten, etc. Deze handige printable kun je naar wens opslaan of printen en is helemaal gratis! Veel plezier!

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest