Voor originele kinderfeestjes thuis
en superleuke traktaties

brandweerfeestje thuis

Een brandweerfeestje thuis is voor veel jongens vanaf een jaar of 5 het ultieme feestje. Ook hier thuis heb ik een enorm brandweerfan. Het liefste wil hij alles nadoen wat de ‘echte’ brandweer ook doet. Zodoende kwam ik op het idee om nu eindelijk eens een brandweerfeestje te maken! En wat was dat leuk! Ik kon eindelijk al m’n ideeën eens omzetten in een superleuk kant-en-klaar feestje voor thuis.

Trakteren en uitnodigingen uitdelen

Voordat het brandweerfeestje thuis gevierd kan worden, is het voor de jarige natuurlijk superleuk om op te trakteren en uitnodigingen uit de delen. In het draaiboek vind je kant-en-klare traktatiekaarten en uitnodigingen die je alleen nog maar hoeft te printen en bovendien helemaal in het brandweerthema zijn ontworpen.

De Brandweer School

Als je een beetje wil leren wat de echte brandweermannen en -vrouwen doen, is de Brandweer School natuurlijk de ideale plek om zoveel mogelijk te leren. Bij het brandweerfeestje thuis hoort dan ook een stoere uitnodiging en bij binnenkomst merk je aan alles dat je in een echte Brandweer School terecht bent gekomen. De posters, de echte ID-pasjes en de overige decoratie maken het helemaal af. Er ligt zelfs al een brief klaar van de Brandweer School. Het feest kan beginnen!

9 leuke, gevarieerde brandweerspellen

De Brandweer School bestaat uit 9 leuke, gevarieerde brandweerspellen die je met elkaar kunt spelen. In het draaiboek vind je opdrachtkaarten met de speluitleg, tips en benodigdheden. De kinderen gaan natuurlijk leren hoe brand moeten blussen, maar ook hoe ze dieren en mensen moeten redden. Ze nemen meldingen aan die binnenkomen op de kazerne en zorgen ervoor dat ze helemaal klaarstaan als het brandalarm gaat.

Lees ook: Draaiboek Brandweer Feestje

Maak je eigen brandweerlampje en/of brandblusser

Het brandweerfeestje thuis bestaat niet alleen uit spellen, maar ook uit 3 leuke knutselactiviteiten waar je een keuze uit kunt maken. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld leuke brandweerlampjes en/of brandblussers maken. Je kunt één van de knutselactiviteiten ook als kant-en-klaar knutselpakketje meegeven in een goodiebag voor mee naar huis.

Quiz en mini-speurtocht

Het brandweerfeestje thuis kan zowel binnen als buiten gehouden worden. Er zijn 2 spellen die gezien het water echt buiten gedaan moeten worden, maar voor de rest kun je alle activiteiten makkelijk aanpassen. Voor de afwisseling zorg ik ervoor dat er in elk kinderfeestje een speurtocht en een quiz zit. Even bewegen of juist heel goed nadenken doet het goed voor wat beweging of juist voor wat concentratie. Ook in het brandweerfeestje zit een superleuke speurtocht en een kennisquiz die aansluit bij deze leeftijd.

Brandweerfeestje voorbereiden

De voorbereiding neemt ongeveer een uur tot anderhalf uur in beslag. Het hangt een beetje af van wat je al in huis hebt en hoeveel extra’s je wilt toevoegen aan het feestje. De benodigdheden waar je vanuit moet gaan om in de basis een heel leuk feestje te organiseren, heb je vaak al in huis of je haalt het gemakkelijk in de supermarkt of bijvoorbeeld bij de Action of de Hema.

Ik heb geprobeerd om alles zo makkelijk mogelijk te maken door in het draaiboek handige tips, overzichtslijsten, boodschappenlijstjes, etc. op te nemen. Zo kan iedereen een superleuk feestje thuis organiseren!

Brandweerfeestje bestellen

Het brandweerfeestje is voor jongens en meisjes vanaf ongeveer 5 t/m 8 jaar. Wil jij dit leuke feestje bestellen? Leuk! Dat kan via het bestelformulier! Je krijgt dan binnen 24 uur 2 bijlagen in je mailbox: het complete draaiboek en alle printables die je naar wens kunt printen! Heel veel plezier!!

Meer inspiratie?

Wil je meer inspiratie om zelf een brandweerfeestje thuis te organiseren? Op Pinterest maakte ik een bord met allerlei leuke ideeën! Je kunt me trouwens ook op Instagram volgen. Vind ik leuk! 😉

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest