Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Dinosaurus Feestje

3x een stoer dinosaurus feestje

Vorige week was het dan eindelijk zover… Het dinosaurus feestje van mijn zoontje. Hij werd 5 jaar en mocht zijn allereerste kinderfeestje vieren én het thema kiezen. Waarvan ik een jaar geleden dacht dat het Brandweer Feestje wel een goede kanshebber zou kunnen zijn, werd het nu iets heel anders… Een Dino Feestje!

Dinosaurus Feestje voorbereiden

He-le-maal fan is hij van dino’s. Boeken, filmpjes, speelgoedfiguren… en nu dus ook een kinderfeestje in dit thema. Op dit moment is het dino thema sowieso erg populair. In verschillende winkels vind je superleuke feestversiering, knutselspullen en speelgoed van dino’s. Dit is natuurlijk een handig uitgangspunt voor het kinderfeestje.

Daarnaast werkte ik een aantal activiteiten uit die ik ook heb opgenomen in het draaiboek. In mijn feestjes wil ik een zo gevarieerd mogelijk aanbod hebben, zodat het feestje afwisselend is én er voor elk kind sowieso iets bijzit wat hem/haar aanspreekt. De activiteiten die wij tijdens het feestje hebben gedaan, kun je grofweg opdelen in 3 categorieën. Ik heb ze hieronder uitgewerkt, zodat je zelf wat ideeën op kunt voor het organiseren van een Dinosaurus Feestje.

Ontdekken en experimenteren

Tijdens het kinderfeestje van mijn zoontje waren de activiteiten die met het ontdekken en experimenteren te maken hebben wel echt favoriet. Ik had in de week voor zijn kinderfeestje een vulkaan gemaakt met een dinolandschap eromheen. Op het einde van het feestje was er tijd voor dit experiment. Ik liet de vulkaan tot uitbarsting komen. De kinderen vonden dit helemaal fantastisch. Er kwam ‘echt’ lava uit de vulkaan.

Andere leuke ontdekactiviteiten tijdens het dinosaurus feestje zijn bijvoorbeeld het opgraven van fossielen en het uithakken van een dino ei. Stuk voor stuk ook weer activiteiten die het erg goed doen bij de kinderen. In het draaiboek vind je trouwens meerdere activiteiten terug die te maken hebben met ontdekken en experimenteren, inclusief uitleg.

Knutselen

Bij het horen van een dinosaurus feestje denk je misschien al snel aan een feestje voor jongens. Misschien zijn er in de praktijk ook wel meer jongens die van dino’s houden, maar tijdens het kinderfeestje van mijn zoontje merkte ik dat de 3 meiden ook enthousiast waren. Zeker toen er geknutseld werd! Op deze manier maak je het feestje niet alleen heel afwisselend, maar je zorgt er ook voor dat er voor eventuele meiden ook iets leuks te doen is waar zij (vaak) van houden.

Qua activiteiten kun je denken aan een schatkistje beschilderen, dinopootafdrukken/fossielen verven, een dino maken van wc-rollen, dino botten maken van zoutdeeg, etc.

Sport- en spelactiviteiten

Er is altijd een moment tijdens het feestje dat je merkt dat de kinderen hun energie kwijt moeten. Ik had daarom tijdens het kinderfeestje van mijn zoontje een sport- en spelcircuit bedacht. Qua voorbereiding kostte dit me niet heel veel tijd en de spelletjes waren lekker afwisselend. Heel veel bestaande spelletjes kun je ombuigen zodat dit past binnen het dino thema. Dit kan je al veel tijd opleveren.

Qua activiteiten kun je denken aan een race met dino loopklossen, een (zelfgemaakt) spelletje dino memory, een dino ei doorgeven op muziek, pakkertje door dino staarten af te pakken, etc.

Verder kun een speurtocht uitwerken waarin bijvoorbeeld een probleem centraal staat. In het draaiboek van het dinosaurus feestje vind je een brief waarin er op een verhalende manier wordt omschreven waar de kinderen tijdens de speurtocht naar op zoek gaan. Je kunt ook een spoor uitzetten met dinopootafdrukken en de kinderen korte opdrachten tussendoor laten doen.

Een kant-en-klaar feestje voor dino fans!

Ik denk dat je nu met een paar tips vast al wel ideeën hebt gekregen hoe je zelf een feestje voor jouw dino fan kunt vormgeven. Vind je het alsnog lastig en wil je het jezelf gewoon gemakkelijk maken? Kijk dan eens bij het stoere Dino Feestje met superleuke printables.

Het draaiboek bevat onder andere alle spelbenodigdheden voor de dino speurtocht, een spelletjes- en knutselcircuit met gevarieerde activiteiten, een brief, receptkaarten en een experiment. Verder vind je nog decoraties, traktatiekaarten, diploma’s, uitnodigingen, stempelkaarten, etc. Hoef je alleen nog lekkers in huis te halen en klaar ben je! Heerlijk toch?

Ben je enthousiast geworden over dit feestje en ben je benieuwd naar mijn andere kinderfeestjes voor 5 t/m 8 jarigen? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij het Brandweer Feestje, het Regenboog Feestje, het Pyjama Feestje, het Science Feestje Junior en het Onderwater Feestje.

Share this post