kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

cadeautjes die geen speelgoed zijn

9x de leukste cadeautjes die geen speelgoed zijn

1. Abonnement op een kindertijdschrift

De leukste cadeautjes die geen speelgoed zijn, ontvang je misschien wel door de brievenbus! Een (proef)abonnement op een kindertijdschrift is een geweldig cadeau waar je kind een jaar lang plezier van heeft. Hier in huis hebben we momenteel een abonnement op de Bobo en Okki (#nospon). Vorig jaar heeft mijn zoontje een jaar de Donald Duck Junior gekregen en ook dat was een succes. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de leesvaardigheid, de woordenschat, spelenderwijs rekenen, etc. Cadeautjes die geen speelgoed zijn kunnen dus educatief én leuk zijn!

2. Ultieme cadeautjes die geen speelgoed zijn: belevingscadeaus

Een favoriet van mij! Dit is natuurlijk een superleuk cadeau waar je elk kind een plezier mee doet. Zeker als je het geeft in de vorm van een mooie waardebon. Wat zijn leuke belevingscadeaus? Denk aan kaartjes voor een pretpark, een bezoek aan de dierentuin, kaartjes voor een (subtropisch) zwembad, een theatervoorstelling of museum. Deze cadeautjes die geen speelgoed zijn, zorgen ongetwijfeld voor mooie herinneringen.

3. Lidmaatschap van een museum of dierentuin

Als je kind dol is op leren over de wereld om hem of haar heen, dan is een lidmaatschap van een museum of dierentuin een fantastisch cadeau. Het is wel een cadeau voor een ruim budget, maar je geeft een kind wel een jaar lang toegang tot educatieve en leuke activiteiten. Je kunt dit cadeau trouwens ook met meerdere familieleden of vrienden geven en de prijs delen.

4. Creatieve cadeaus

Heb jij een kleine kunstenaar in huis? Dan kunnen knutselbenodigdheden een mooi cadeau zijn. Inventariseer wat nodig en/of leuk is en maak daar een leuke knutselbox van. Afgelopen jaar kreeg mijn dochter enveloppen, blanco kaarten, stickers, glitterlijm en geurstiften voor haar verjaardag in een pakketje en is thuis gelijk kaarten gaan maken voor anderen. Superleuk! Wil je net iets anders? Denk dan bijvoorbeeld aan wiebeloogjes, chenilledraad, ijslollystokjes en fimoklei en kijk wat ze hier zelf van maken!

5. Lunchbox en drinkbeker

Een lunchbox en drinkbeker hebben kinderen op school elke dag nodig, dus ook dit kan een fijn en handig cadeau zijn! Er is ruime keuze: van Mepal hebben ze bijvoorbeeld trommeltjes en bekers in leuke dessins, maar ook Bento boxen zijn ideaal als je graag een vakjes lunchbox wil hebben. Misschien heeft jouw kind zelf een voorkeur voor soort lunchbox of drinkbeker en kan het helpen kiezen.

6. Sloffen, laarzen, pyjama of ondergoed

Op het eerste oog lijkt dit alleen maar een heel praktisch cadeau te zijn, maar als je bedenkt hoeveel dingen je ‘zomaar’ aan je kind geeft omdat hij dit nodig heeft, dan kun je er ook anders naar kijken. Het zijn ideale cadeaus! Waarschijnlijk ken jij de smaak van jouw kind goed en weet je dat een pyjama met het favoriete figuur van je zoon of dochter enorm in de smaak zal vallen. Of die heerlijke laarzen die zo lekker lopen. Of de mooie sloffen die zorgen voor warme voeten… Allemaal fijne cadeautjes die geen speelgoed zijn.

7. Cursus of workshop voor kinderen

Wist je dat er speciaal voor kinderen superleuke cursussen en workshops bestaan? Denk bijvoorbeeld aan een kookcursus. Kinderen leren niet alleen ze heerlijke gerechten kunnen klaarmaken, maar ze leren ook nieuwe smaken ontdekken en samen te werken met anderen. Daarnaast zijn er ook veel creatieve cursussen en workshops voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan fotograferen, naaien met de naaimachine, boetseren, schilderen, etc. Echt de moeite waard om in jouw buurt te kijken of er iets tussen zit qua aanbod.

8. Iets lekkers voor in bad of onder de douche

Bruisballen, douchefoam, badzout… Mijn kinderen zijn hier helemaal fan van en zouden het liefste elke avond wel iets lekkers voor in bad of onder de douche willen hebben. Dit zijn dan ook ideale cadeautjes die geen speelgoed zijn! Je kunt ze helemaal opgebruiken en dat is ook wel ideaal aan zo’n cadeautje. Wist je dat er in de decemberperiode ook leuke adventskalenders zijn gevuld met kleine bruisballen en zakjes badzout? Bij de Etos en Hema hebben ze leuke varianten!

9. Prentenboeken en leesboeken

Een leesboek of prentenboek zijn voor mij cadeautjes die geen speelgoed zijn, al weet ik dat dit voor sommige ouders wel onder de noemer ‘speelgoed’ valt. Het zijn in ieder geval cadeaus die altijd goed zijn om te geven. Eerder schreef ik een blogpost met 50 toffe kinderboeken. Hier zit ongetwijfeld wel een boek bij dat geschikt is als cadeau. Heb je nog een kleintje in huis? Of ben je op zoek naar een cadeautje voor een peuter of kleuter? Dan heb je misschien iets aan deze blogpost met tips voor leuke prentenboeken.

Misschien is het leukste van deze cadeautjes die geen speelgoed zijn dat het vaak een gezamenlijke activiteit is waar je als ouder ook van kunt genieten. Dus als je de volgende keer op zoek bent naar een leuk cadeautje kun je ook één deze leuke opties overwegen!

Share this post