kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

Budget cadeautjes

20x toffe budget cadeautjes

In deze blogpost geef ik je 20 tips voor toffe budget cadeautjes. Wist je dat de meeste ouders zo’n 7,50 tot 10,00 uitgeven aan een cadeautje voor een kinderverjaardag? Maar dat er tegenwoordig ook steeds meer ‘uitschieters’ naar boven zijn van rond de 10 tot 20 euro? Zeker als het om de beste vriendjes en vriendinnetjes gaat? Het uitzoeken van een leuk, passend cadeautje kan een hele uitdaging zijn. Hierbij een lijst met wat inspiratie!

Geef een leuk spel cadeau

Naar mijn idee een superleuk cadeau voor zowel jongens als meiden! Werkelijk voor elke leeftijd is er wel een geschikt spel te vinden. Je kunt denken aan een spelletje zoals een kaart- of dobbelspel, maar ook de kleine uitdagende IQ/Smart Games zijn erg leuk.

 • IQ of Smart Games zijn er heus niet alleen voor de slimmeriken. Eigenlijk zijn ze voor iedereen gewoon superleuk! Deze spelletjes vragen vaak wel om een andere manier van denken die even wat uitdagender is en dat maakt het extra leuk! Ze zijn verkrijgbaar als breinbrekers, reisedities, kleine pocketboekjes of bijvoorbeeld als kubus. Ook in de prijs zijn deze leuke spellen heel goed te doen. Voor de meeste spellen betaal je namelijk nog geen 10 euro.
 • In een andere blogpost heb ik 10 leuke tips voor kaartspellen gegeven. Al deze kaartspellen zijn vriendelijk geprijsd en zeker de moeite om te geven voor een kinderverjaardag. Misschien wel goed om eerst bij de jarige (of de ouder) na te vragen of ze het kaartspelletje al in de kast hebben liggen. 😉
 • Tot slot de dobbelspellen in deze categorie. Denk bijvoorbeeld aan het snelle spelletje Qwixx (uitbreidingen zijn ook volop verkrijgbaar), Yathzee of bijvoorbeeld Keer op Keer. Van dit spel heb je 2 varianten: eentje voor jonge kinderen en eentje voor oudere kinderen/volwassenen.

Originele budget cadeautjes: ervaringen of herinneringen

Wil je de jarige heel graag een origineel cadeau geven, maar vind je het lastig om te bedenken wat? Vaak zijn ervaringen en herinneringen erg leuk om te krijgen (zeker als de jarige al veel heeft!) en kunnen het ook nog eens budget cadeautjes zijn!

 • Een fotolijst met een collage van mooie herinneringen samen. Liever geen fotolijst? Je kunt ook een klein fotoboekje samenstellen en hier iets moois van maken.
 • Een tegoedbon voor een leuke activiteit samen: een ijsje halen, naar de bioscoop of een filmavondje thuis of samen iets lekkers bakken. Zo zorg je voor een nieuwe ervaring en herinnering!

Creatieve cadeaus

Veel kinderen vinden het leuk om iets te maken of te bakken. Hierop kun je heel goed het cadeau van de jarige op afstemmen. Je kunt ook een DIY-pakket maken, zodat de jarige lekker aan de slag kan.

 • Een DIY bakpakket met alle benodigdheden om een lekkere taart of cake te maken. Schrijf zelf het recept en voeg het bij het pakket.
 • Een DIY knutselpakket met kraaltjes en andere benodigdheden om zelf armbanden en kettinkjes te maken. Ook leuk om hier een aantal voorbeelden bij te doen ter inspiratie.
 • Speciale stiften om mooie raamtekeningen te maken, Happy Stones of te kunnen aquarellen.
 • Veel merken (SES, Totom, Hema, etc.) verkopen zelf ook doosjes waarin je alles vindt om zelf creatief aan de slag te gaan. Van krimpfolieprojectjes tot fimoklei… Er zijn momenteel veel leuke dingen te koop!

Beauty cadeaus

Als meiden wat ouder worden, vinden ze het vaak erg leuk om wat meer beauty gerelateerde cadeautjes te krijgen. Wat is leuk om te geven en te krijgen en zijn daarnaast ook nog eens budget cadeautjes?

 • Gekke sokken in vrolijke printjes vind je op dit moment haast overal wel. Veel oudere kinderen vinden dit erg leuk om te krijgen. Wat dacht je van sokken met donuts, emoticons of pizza’s erop?
 • Je kunt een beautysetje samenstellen met een tube handcrème, een flesje nagellak en een gezichtsmaskertje. Als je het dan ook nog eens mooi inpakt is het echt een feestje om zo’n setje te krijgen.
 • Een bruisbal voor als de jarige graag in bad gaat, is ook een leuk cadeau. Denk bijvoorbeeld aan de bekende Bath Bombs van Lush.
 • Tot slot nog meer lekkers voor onder de douche of voor in bad. Rituals heeft een vrolijke lijn ontwikkeld speciaal voor jonge meiden: the Ritual of Holi. Je vindt onder andere een Crackle Body Mouse, een Shower Foam Flower en een Fizzing Bath Bomb.

Cadeaus voor buiten

Zeker als de jarige in de warmere maanden van het jaar zijn of haar verjaardag viert, is het leuk om het cadeau hier ook wat op af te stemmen. Cadeaus die alvast met de zomervakantie te maken hebben, cadeaus voor waterpret of voor bijvoorbeeld sport en spel buiten.

 • Een puzzelboek, moppenboek of doeboek met leuke pen voor als je weet dat de jarige bijna op vakantie gaat of een weekendje weg.
 • Iets voor in het water: snorkel, duikbril, opduikringen, opblaasbaar luchtbed of opblaasfiguren.
 • Nog meer waterpret: XL bellen blazen, waterballonnen met pomp, waterpistolen (SuperSoakers) of bijvoorbeeld een watersproeiende octopus.
 • Sport en spel: badmintonrackets, tafeltennisbatjes, Kubb, hoepel, pionnen, springelastiek, skippybal, knikkers, etc.
 • Ontdekken en experimenteren: dinobotjes opgraven, een insectenhotel maken, een kompas, etc. Zeker jongens kunnen wat meer actieve cadeaus enorm waarderen!

Altijd goed!

In de ‘altijd goed’ categorie vind je misschien niet de meest originele cadeaus, maar wel de cadeaus die eigenlijk altijd wel gewaard worden door de jarige. Mijn tips:

 • Een proefabonnement op een leuk tijdschrift kost vaak 10 tot 15 euro en loopt meestal vanzelf af. Je kunt natuurlijk ook één of twee losse nummers kopen en dit mooi verpakken. Dan zijn het echte budget cadeautjes. Leuke tijdschriften zijn bijvoorbeeld Tina, Donald Duck, National Geographic Junior, Meiden, Wild van Freek of de Kidsweek
 • Een cadeaubon voor een grotere set LEGO, game tegoed of een bon van de boekhandel of speelgoedwinkel.

Is jouw zoon of dochter binnenkort zelf jarig en wil je een superleuk kinderfeestje thuis organiseren? Kijk dan eens bij mijn Detective Feestje, een Safari Feestje of het populaire Science Feestje.

Share this post