kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

astronauten feestje

3, 2, 1… Ben je klaar voor een tof astronauten feestje?

Sinds een tijdje kun je zelf heel gemakkelijk een superleuk astronauten feestje thuis organiseren met het handige kant-en-klare draaiboek van Kinderfeestje voor Jou. Tijdens het maken van dit draaiboek heb ik zoveel plezier gehad aan het bedenken van allerlei leuke activiteiten! Want dat dit feestje echt niet alleen voor jongens is, is mij wel duidelijk!

Een ruimte thema?!

Een astronauten feestje maken, stond al langer op mijn ‘verlanglijstje’. Misschien kwam dit wel door een project over de ruimte dat ik op school deed met mijn groep 6. Ik had vooraf wel wat bedenkingen, want is dit echt leuk genoeg voor jongens én meiden? En wat als het hele ruimte thema je in eerste instantie niet zo heel veel zegt? Gelukkig bleek het tegendeel waar. Er waren ontzettend zoveel leuke en gevarieerde activiteiten te bedenken dat ik de klas helemaal enthousiast kreeg. Met al deze ideeën ben ik begonnen met het maken van een astronauten feestje dat al snel het Ruimte Feestje werd.

Astronauten Training

Het astronauten feestje (ofwel Ruimte Feestje) begint met een brief van Astronaut André om de kinderen helemaal in de goede stemming te krijgen. Ze mogen namelijk meedoen met een heuse astronauten training! Deze training levert gegarandeerd veel grappige momenten op. Zo leer je onder andere hoe je aliens moet uitschakelen, train je de ‘moonwalk’, bouw je een eigen raket en speel je een maanstenen race. Gaan alle onderdelen je goed af? Dan heb je een echt astronautenpaspoort verdiend én ben je klaar voor het ‘Reis door de Ruimte’ spel. 

Lees ook: Zo organiseer je een relaxed kinderfeestje thuis!

Reis door de Ruimte spel

Astronaut André heeft een handige checklist achtergelaten en daarmee kunnen jullie ontdekken of jullie klaar zijn voor jullie allereerste ruimtereis. Heb je bijvoorbeeld genoeg brandstof? En is je bestemming bekend? Lukt het jullie om de juiste astronauten bij de juiste raket te vinden? Allemaal hele belangrijk vragen waar je een antwoord op gaat vinden. Aan de hand van superleuke spellen heb je met elkaar de grootste lol én leer je ondertussen stiekem heel veel over alles wat met ruimte te maken heeft!

Printables voor een astronauten feestje

Ik vind het zelf altijd erg leuk om in mijn draaiboeken alles helemaal af te stemmen op het feestthema. Je vindt dan ook in dit draaiboek diploma’s, uitnodigingen en astronautenpasjes. Samen met de gemaakte opdrachten kun je dit leuk meegeven naar huis in een goodiebag. Verder kun je in het draaiboek 3 toffe posters, cake- en taarttoppers, een mini-slinger en etiketten vinden die net dat beetje extra geven aan je astronauten feestje.

Decoratie voor een astronauten feestje

Voor kinderen is het extra leuk als ze binnenkomen op een kinderfeestje waar alles zodanig is ingericht dat het helemaal past bij het feestthema. Dat kun je ook goed doen met het ruimte- of astronautenthema. In meerdere (web)winkels wordt leuke decoratie aangeboden. Je kunt dan denken aan een tafelkleed, bordjes, bekers, folieballonnen, honeycombs, slingers, etc. in dit leuke thema. Vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan? Met oranje, zilveren en donkerblauwe ballonnen heb je al een goed begin! Op mijn Pinterest bord heb ik nog meer leuke ideeën voor je verzameld!

Lees ook: De 5 voordelen van een kinderfeestje thuis

Iets voor jou?

Wil je het jezelf gewoon gemakkelijk maken en verzekerd zijn van een origineel én geslaagd kinderfeestje? Kijk dan eens bij het kant-en-klare draaiboek om zelf een Ruimte Feestje te organiseren. De voorbereiding duurt ongeveer een uur. Hoef je alleen nog lekkers in huis te halen en ben je klaar. Heerlijk toch?

Dit Ruimte Feestje is geschikt voor astronauten in spé met en zonder ‘ruimte ervaring’. Ben jij er klaar voor? 3… 2… 1… BLAST OFF!

Ben je enthousiast geworden over dit feestje en ben je benieuwd naar mijn andere kinderfeestjes voor 8 t/m 12 jarigen? Kijk dan eens bij het Safari Feestje, Science Feestje, Escape Room Feestje of bijvoorbeeld het Detective Feestje.

Share this post