kinderfeestje voor jou

Vier het leukste kinderfeestje thuis!

leuke activiteiten met kinderen in de vakantie

7x leuke activiteiten met kinderen in de vakantie

In deze blogpost lees je 7 leuke activiteiten met kinderen in de vakantie. De vakantie is namelijk vaak het moment om met elkaar leuke dingen te ondernemen. Dit hoeft absoluut niet duur te zijn. Sterker nog, sommige uitjes zijn zelfs gratis. Wat is leuk om te doen?

Tover je huis om tot een restaurant

Hoe leuk is het om samen met je kinderen een diner, een lunch of bijvoorbeeld een high-tea klaar te maken? Zoek met elkaar naar lekkere recepten die je goed kunt maken. Kinderen vinden het over het algemeen superleuk om te helpen. Of het nou het dekken van de tafel is, het maken van een echte menukaart of helpen met koken/bakken… Elk kind kun je wel een passende taak geven. Voor je het weet heb je met elkaar van je huis een echte lunchroom of restaurant gemaakt. Eet smakelijk!

Ga naar de bibliotheek

Dit uitje hoeft niets te kosten. Plan een bezoekje aan de plaatselijke bieb met de kinderen. Wist je dat bibliotheken in de vakantie vaak leuke activiteiten organiseren? Er zijn dan bijvoorbeeld knutselmiddagen, workshops en voorleesmomenten. In de bibliotheek is ook altijd wel een gezellige speel- en leeshoek aanwezig waar de kinderen zich prima kunnen vermaken.

Zoek schatten met geocaching

Een tip die superleuk is voor de wat oudere kinderen! Download de (gratis) Geocaching App, volg alle aanwijzingen en ga samen met je kind(eren) naar buiten op zoek naar schatten! Er zijn zo’n 3 miljoen schatten verstopt, verdeeld over maar liefst 180 landen. Geochaching en speurtochten zijn leuke activiteiten met kinderen in de vakantie. Juist ook omdat er toch een soort van wedstrijdelement in zit en je vaak goed moet samenwerken. Als je dan nog een schat vindt, is de activiteit helemaal geslaagd!

Lees ook: Leuke activiteit: geocaching met kinderen!

Bezoek een grote winkel

In het lijstje met ‘ultieme’ activiteiten met kinderen in de vakantie staat deze er voor veel ouders ongetwijfeld bij. Veel kinderen vinden een bezoekje aan een groot tuincentrum of bijvoorbeeld aan de IKEA geweldig! Het is helemaal ideaal als het een regenachtige dag is. Je kunt dit uitje combineren met een lunch of iets anders lekkers, maar heerlijk in de ballenbak spelen of konijntjes bekijken, kan soms al genoeg zijn!

Ontdek een nieuwe (natuur)speeltuin

Niets lekkerder dan in de natuur zijn toch? Zeker als het mooi weer is! Kinderen kunnen hier enorm van genieten. Heb je de plaatselijke speeltuinen wel gezien? Ga dan een keer naar een natuurspeeltuin. Uren speelplezier gegarandeerd! Op internet vind je handige overzichtslijstjes zodat je in één oogopslag ziet of er eentje bij jou in de buurt is.

Lees ook: 7x leuke natuurspeeltuinen in Nederland

Houd een pyjamadag

…Of natuurlijk een ochtend als je een dag wat lang vindt. 😉 Start de dag lekker relaxed op, zorg voor een heerlijk ontbijtje en kijk dan wat de ochtend jullie brengt. Een optie is om een leuke film met elkaar te kijken. Wil je bewust even geen schermen? Een (bord)spel spelen is een gezellig alternatief. Zelfs voor hele jonge kinderen zijn er al leuke spelletjes verkrijgbaar.

Lees ook: Vier een gezellig Pyjama Feestje!

Kies een leuke DIY-activiteit

Er zijn tal van leuke DIY-activiteiten te vinden waar kinderen heel enthousiast van worden. Wat dacht je van een proefjescircuit in huis met allerlei leuke, kleine experimenten? Of van een knikkerbaan in elkaar knutselen met karton en wc-rolletjes? Of van tenten bouwen? Soms hoef je niet eens met een heel vastomlijnd idee te komen, maar bedenken de kinderen de mooiste dingen met het (kosteloos) materiaal dat je in huis hebt!

Je kunt als DIY activiteit ook een proefjescircuit uitzetten. Succes gegarandeerd! Speciaal voor alle Science-liefhebbers vind je op mijn site een gratis download om zelf monsterspekjes te maken. Wil je meer rondom dit thema? Kijk dan gerust eens bij het Science Feestje. In dit draaiboek vind je een proefjescircuit met 12 proefjes, een mini-speurtocht, een quiz en meer! Als dat geen perfecte activiteiten met kinderen in de vakantie zijn… Veel plezier!

Share this post