Voor originele kinderfeestjes thuis
en superleuke traktaties

7x tips voor de vakantie
De vakantie is vaak het moment om leuke activiteiten te ondernemen met je kinderen. Dit hoeft absoluut niet duur te zijn. Sterker nog, sommige uitjes zijn zelfs gratis. Je leest hier 7 leuke budgetvriendelijke tips voor de vakantie!

Houd een pyjamadag

Eén van de leuke activiteiten met kinderen in de vakantie is een echte pyjamadag houden (of een ochtend als je een dag wat lang vindt…) Start de dag lekker relaxed op, zorg voor een heerlijk ontbijtje en kijk dan wat de ochtend jullie brengt. Een optie is om een leuke film met elkaar kijken. Wil je bewust even geen schermen? Een (bord)spel spelen is een gezellig alternatief. Zelfs voor hele jonge kinderen zijn er al leuke spelletjes verkrijgbaar.

Zoek schatten met Geocaching

Dit is een superleuke tip voor ouders met wat oudere kinderen! Download de (gratis) Geocaching App, volg alle aanwijzingen en ga samen met je kind(eren) naar buiten op zoek naar schatten! Er zijn zo’n 3 miljoen schatten verstopt, verdeeld over maar liefst 180 landen. Een leuke activiteit om in Nederland of in het buitenland te doen.

Bezoek een grote winkel

Veel kinderen vinden een bezoekje aan een groot tuincentrum (denk aan de kerstperiode!) of bijvoorbeeld aan de IKEA geweldig! Het is helemaal ideaal als het een regenachtige dag is. Je kunt dit uitje combineren met een lunch of iets anders lekkers, maar heerlijk in de ballenbak spelen of konijntjes bekijken, kan soms al genoeg zijn!

Ga naar de bibliotheek

Dit uitje hoeft niets te kosten. Plan een bezoekje aan de plaatselijke bieb met de kinderen. Wist je dat bibliotheken in de vakantie vaak leuke activiteiten organiseren? Er zijn dan bijvoorbeeld knutselmiddagen, workshops en voorleesmomenten. In de bibliotheek is ook altijd wel een gezellige speel- en leeshoek aanwezig waar de kinderen zich prima kunnen vermaken.

Lees ook: 5x leuke prentenboeken

Tover je huis om tot een restaurant 

Hoe leuk is het om samen met je kinderen een diner, een lunch of bijvoorbeeld een high-tea klaar te maken?Zoek met elkaar naar lekkere recepten die je goed kunt maken. Kinderen vinden het over het algemeen superleuk om te helpen. Of het nou het dekken van de tafel is, het maken van een echte menukaart of helpen met koken/bakken… Elk kind kun je wel een passende taak geven. Voor je het weet heb je met elkaar van je huis een echte lunchroom of restaurant gemaakt. Eet smakelijk!

Ontdek een nieuwe natuurspeeltuin

Niets lekkerder dan in de natuur zijn toch? Zeker als het mooi weer is! Kinderen kunnen hier enorm van genieten. Heb je de plaatselijke speeltuinen wel gezien? Ga dan een keer naar een natuurspeeltuin. Uren speelplezier gegarandeerd! Op internet vind je handige overzichtslijstjes zodat je in één oogopslag ziet of er eentje bij jou in de buurt is.

Kies een leuke DIY-activiteit

Er zijn tal van leuke DIY-activiteiten te vinden waar kinderen heel enthousiast van worden. Wat dacht je van een proefjescircuit in huis met allerlei leuke, kleine experimenten? In het draaiboek van het Science Feestje heb ik 12 superleuke proefjes opgenomen. Onderzoek bijvoorbeeld wat er gebeurt als je pepermunt in een fles cola gooit, maak een spectaculair bubbelbrouwsel, fabriceer zelf monsterspekjes, maak een zeepkubus en lukt het om met verschillende ingrediënten glibberig slijm te maken? Eén van deze proefjes kun je hieronder gratis downloaden. Veel plezier!

Lees ook: DIY – Monsterspekjes maken

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest