Voor originele kinderfeestjes thuis
en superleuke traktaties

2
Prentenboeken zijn tijdloos en altijd goed om cadeau te geven. Ik maakte een lijstje met 5 willekeurige prentenboeken die superleuk zijn om te geven!

Prentenboeken zijn wat mij betreft tijdloos en altijd goed om cadeau te geven. Mijn zoontje heeft een hele collectie met prentenboeken en houdt ervan om voorgelezen te worden. Bij zijn favorieten horen onder andere klassiekers als ‘Rupsje Nooitgenoeg’, de boeken van Kikker en alles wat met auto’s te maken heeft. Welke prentenboeken zijn minder bekend, maar superleuk om te geven? Ik maakte een lijstje met 5 willekeurige prentenboeken!

De spin die het te druk had – Eric Carle

Ben je op zoek naar een alternatief voor Rupsje Nooitgenoeg en wil je iets in dezelfde stijl kopen? Kijk dan eens naar de andere boeken van Eric Carle. ‘De spin die het te druk had’ is zo’n prachtig boek. Het heeft dezelfde herkenbare stijl en is gemaakt van extra stevig karton waardoor het boek lang mooi blijft. Het verhaal gaat over een spin die het te druk heeft met het weven van haar web. Doordat het boek in reliëf is gedrukt, kun je de spin en het steeds groter wordende web ook voelen. Een superleuk detail!

De gele ballon – Charlotte Dematons

Charlotte Dematons kan zo prachtig illustreren dat je naar de bladzijdes kunt blijven kijken. Vanuit de lucht bekijk je steeds een stukje van de wereld en van de geschiedenis. Het boek heeft geen tekst, maar dat zorgt er juist voor dat kinderen zelf het verhaal gaan bedenken. Een leuke toevoeging aan je boekenkast dus! Dit boek vind ik vooral ook een aanrader omdat er voor alle leeftijden wel iets bij zit wat blijft boeien.

Lees ook: 15x leuke cadeautjes onder de €7,50

Het grote Fiep kijkboek – Fiep Westendorp

Ik denk dat de kans vrij groot is dat je een boek van Fiep Westendorp in de kast hebt staan. Dit boek vertelt geen verhaal, maar is als het ware een verzameling van allemaal thema’s. Denk hierbij aan ‘In de stad’, ‘Beroepen’ en ‘Seizoenen’. Dit spreekt kleintjes natuurlijk ontzettend aan. De tekeningen zijn prachtig en dit is zo’n boek dat je er makkelijk eens even bij pakt als je niet zoveel tijd hebt. Mijn zoontje kijkt er zelf ook graag in en benoemt dan bij elk plaatje wat het is. Win-win dus!

De kleine walvis – Benji Davies

Dit boek werd verkozen tot prentenboek van het jaar 2017. En terecht! Benji Davies is niet alleen schrijver van dit boek, maar ook de illustrator. Ik vind dat het vertederende verhaal en de warme, lieve tekeningen enorm goed bij elkaar passen. Het verhaal gaat over de vriendschap tussen een eenzaam jongetje en een aangespoelde walvis. In dit boek wordt heel mooi beschreven hoe waardevol vriendschappen zijn. Mooi om dit met je kind te lezen en te bespreken!

Kom uit die kraan!! – Tjibbe Veldkamp

Als de Kinderboekenweek van start gaat, vind ik het tijd om weer een nieuw (prenten)boek aan te schaffen. Dit jaar koos ik voor mijn zoontje voor ‘Kom uit die kraan!!’ van Tjibbe Veldkamp. Met dit boek won hij de Zilveren Griffel in 2016. Ben ik klaarblijkelijk toch altijd een beetje gevoelig voor. De tekeningen spreken aan, het verhaal is spannend en heeft een verrassend eind. Elke keer als ik dit boek voorlees, ontdekken we weer iets nieuws. Een hele dikke aanrader voor alle liefhebbers van voertuigen, maar eigenlijk zal ieder kind (en ouder) genieten van dit originele verhaal!

Natuurlijk heb ik ook nog wel een aantal prentenboeken die ik graag zou willen aanschaffen (of lenen bij de bibliotheek)… Het boek waar ik op dit moment nieuwsgierig naar ben is ‘Moppereend’, geschreven door Joyce Dunbar en prentenboek van het jaar 2020. Misschien ook een tip voor jou?

Dit artikel is ook verschenen op de persoonlijke lifestyleblog van Elise Joanne

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest